Κατερίνα Λιόλιου και Σάκης Ρουβάς στο TLIFE: «Επιτέλους θα το κάνουμε τώρα» – Η συνεργασία και οι εκπλήξεις

Αν αγαπάς τα άρθρα μας, κάνε κλικ εδώ και πρόσθεσέ μας στη Google για να μας διαβάζεις πιο συχνά

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές συναντήσεις της φετινής σεζόν ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Η Κατερίνα Λιόλιου και ο Σάκης Ρουβάς ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σκηνή του Enastron, σε ένα σχήμα που συνδυάζει δύο διαφορετικές μουσικές διαδρομές, με κοινό παρονομαστή την εκρηκτική σκηνική παρουσία και την αγάπη τους για το τραγούδι.

Λίγο πριν από τη μεγάλη τους πρεμιέρα, οι δύο καλλιτέχνες μίλησαν από κοινού στοTLIFE και στον Χρήστο Κούτρα, αποκαλύπτοντας άγνωστες λεπτομέρειες για τη σχέση τους, την επιθυμία τους να συνεργαστούν, αλλά και όσα ετοιμάζουν για το κοινό.

Η Κατερίνα Λιόλιου θυμήθηκε την πρώτη φορά που είδε τον Σάκη Ρουβά από κοντά, όταν ήταν ακόμη μικρό κορίτσι στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο δημοφιλής καλλιτέχνης μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη συνάδελφό του. Οι δυο τους αποκάλυψαν, επίσης, λεπτομέρειες για το νέο τους ντουέτο, τα τραγούδια που θα παρουσιάσουν και τη συμβολική αφίσα της συνεργασίας τους, η οποία έχει ήδη τραβήξει την προσοχή.

Πώς προέκυψε, όμως, αυτή η μουσική συνύπαρξη;

«Εγώ το έχω πει σε συνεντεύξεις μου. Δεν είναι κρυφό. Ποιος καλλιτέχνης θα ήθελες να συνεργαστείς; Πρώτο πρώτο ήταν το όνομα του Σάκη Ρουβά, αλλά αισθάνομαι διαισθητικά ότι και εσύ μέσα σου το ήθελες. Δηλαδή είναι ταυτόχρονη επιθυμία και για να είμαστε τώρα εδώ σημαίνει ότι…» ανέφερε η Κατερίνα Λιόλιου, με τον Σάκη Ρουβά να επιβεβαιώνει ότι η επιθυμία ήταν αμοιβαία.

«Εγώ ήθελα να μοιραστούμε τη σκηνή από τότε που είχαμε συνεργαστεί πιο παλιά, αλλά δεν μας δόθηκε η ευκαιρία τότε, οπότε επιτέλους θα το κάνουμε τώρα» εξομολογήθηκε ο Σάκης Ρουβάς.

Κατερίνα Λιόλιου: «Βέβαια και ήμουν Ρουβίτσα»

Μία από τις πιο απολαυστικές στιγμές της συνέντευξης ήρθε όταν η Κατερίνα Λιόλιου ρωτήθηκε αν υπήρξε θαυμάστρια του Σάκη Ρουβά στα παιδικά της χρόνια.

«Βέβαια και ήμουν Ρουβίτσα. Φυσικά» απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη, αποκαλύπτοντας στη συνέχεια μια ανάμνηση που, όπως φάνηκε, δεν είχε μοιραστεί μέχρι σήμερα ούτε με τον ίδιο.

«Δεν στο έχω πει αυτό» του είπε, προκαλώντας την αντίδρασή του: «Κάτσε γιατί δεν τα έχουμε συζητήσει αυτά. Περίμενε».

Η τραγουδίστρια γύρισε τον χρόνο πίσω, στην ηλικία των πέντε ή έξι ετών, όταν βρέθηκε μαζί με τον παιδικό της φίλο στην πλατεία Αριστοτέλους για να παρακολουθήσει μία από τις πιο χαρακτηριστικές εμφανίσεις του Σάκη Ρουβά.

«Πέντε, έξι. Όταν μας είχαν πάει με τον κολλητό μου τον Βαγγέλη οι μαμάδες μας στην πλατεία Αριστοτέλους, που είχε κάνει την εμβληματική, υπερ iconic εμφάνιση με τα φτερά αγγέλου, ως άγγελος κατέβηκε. Εκεί τον είχα δει πρώτη φορά» θυμήθηκε η Κατερίνα Λιόλιου.

Μια παιδική ανάμνηση που αποκτά σήμερα διαφορετική σημασία, καθώς το κορίτσι που κάποτε παρακολουθούσε τον Σάκη Ρουβά από το κοινό ετοιμάζεται πλέον να μοιραστεί μαζί του την ίδια σκηνή.

Σάκης Ρουβάς για Κατερίνα Λιόλιου: «Έχει πάρα πολύ θετική ενέργεια συνέχεια»

Όταν η συζήτηση στράφηκε στην προσωπική τους γνωριμία και στα στοιχεία που ξεχώρισαν ο ένας στον άλλον, ο Σάκης Ρουβάς στάθηκε ιδιαίτερα στον χαρακτήρα της Κατερίνας Λιόλιου.

«Αρχικά το χιούμορ της με ευχαρίστησε πάρα πολύ γιατί, εντάξει, ήταν ένα γλυκό κορίτσι πάντα όσο την έβλεπα στα καμαρίνια κτλ. Αλλά δεν είχαμε ποτέ έτσι συζητήσει πιο πολύ και να μιλήσουμε. Το χιούμορ της, το πόσο ευδιάθετη είναι συνέχεια όμως και έχει μια πάρα πολύ θετική ενέργεια συνέχεια, συνέχεια» ανέφερε ο τραγουδιστής.

Η Κατερίνα Λιόλιου, από την πλευρά της, θυμήθηκε μια φράση του από την προηγούμενη συνεργασία τους, η οποία της είχε μείνει αξέχαστη.

«Θυμάμαι ότι μου είχες κάνει μια αγκαλιά τότε στην τζενεράλε και μου λες “έχεις πολύ καλή ενέργεια” και από τότε το θυμάμαι αυτό και λέω κοίτα, έχω καλή ενέργεια» του είπε χαμογελώντας.

«Είμαι συνεπής» απάντησε με χιούμορ ο Σάκης Ρουβάς.

Τι συμβολίζει το μήλο στην αφίσα τους;

Ιδιαίτερη συζήτηση προκάλεσε και η αφίσα των δύο καλλιτεχνών, στην οποία πρωταγωνιστεί ένα μήλο. Η Κατερίνα Λιόλιου, έχοντας σπουδάσει φιλολογία, θα μπορούσε, όπως παραδέχτηκε, να αναλύει για ώρες τους συμβολισμούς του. Ωστόσο, προτίμησε να αφήσει χώρο στη φαντασία.

«Υπάρχουν ορισμένοι καλλιτέχνες που ισχυρίζονται ότι όταν ένα έργο τέχνης ή ένα αποτέλεσμα τέχνης, όποια τέχνη και να κάνει ο καθένας, υπεραναλύεται και επεξηγείται, χάνει τη μαγεία του» εξήγησε η τραγουδίστρια.

«Εγώ βέβαια, ως φιλόλογος θα μπορούσα να κάτσω δύο ώρες να σου αναλύω τι σημαίνει το μήλο και να αναλύουμε εδώ την αμαρτία και να αναλύουμε τα στερεότυπα και όλα. Αλλά θέλω να το αφήσω έτσι με τη μαγεία» συμπλήρωσε.

Ο Σάκης Ρουβάς, πάντως, έδωσε και μια πιο χιουμοριστική εκδοχή για το πώς προέκυψε το συγκεκριμένο στοιχείο στη φωτογράφισή τους.

«Είχαμε αυτή τη φωτογράφιση εκείνη τη μέρα με τον Κώστα τον Αυγούλη και δεν τελείωνε αυτή η φωτογράφιση. Την ευχαριστιόμασταν και πάρα πολύ και είχαμε αρχίσει να πεινάμε. Οπότε βρέθηκαν κάτι μήλα εκεί πέρα και αρχίσαμε να τα δαγκώνουμε» είπε γελώντας.

Το νέο ντουέτο και η ανυπομονησία για την πρώτη ζωντανή ερμηνεία

Ένα από τα σημεία της βραδιάς που περιμένουν περισσότερο και οι δύο είναι η στιγμή που θα ερμηνεύσουν μαζί το καινούριο τους τραγούδι.

«Εγώ πιστεύω, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ότι από όλη τη βραδιά το τοπ σημείο που θα ευχαριστηθεί ο κόσμος, αλλά κυρίως εμείς, είναι τα τραγούδια που έχουμε επιλέξει να πούμε μαζί και κάποια πράγματα που ίσως, δεν τα περιμένετε» αποκάλυψε η Κατερίνα Λιόλιου.

«Εγώ ανυπομονώ να πούμε το ντουέτο μας. Το καινούριο» είπε ο Σάκης Ρουβάς, προσθέτοντας: «Θα πούμε πάρα πολύ ωραία τραγούδια ούτως ή άλλως άλλων καλλιτεχνών και δικά μας, αλλά ανυπομονώ να τραγουδήσουμε μαζί το ντουέτο μας πάνω στη σκηνή μπροστά στον κόσμο για πρώτη φορά».

Η Κατερίνα Λιόλιου δεν έκρυψε τη συγκίνησή της: «Πω, πω! Τώρα έτσι που το είπες με έπιασε ένα ωραίο γλυκό τρακ».

Ο Σάκης Ρουβάς εξήγησε ότι, παρόλο που το τραγούδι έχει ήδη ακουστεί, για εκείνον η πρώτη ζωντανή ερμηνεία του θα έχει ξεχωριστή σημασία.

«Εγώ πώς θα το νιώσω εκείνη τη στιγμή. Θα πάω στη σκηνή μαζί σου και θα τραγουδάμε αυτό το τραγούδι το υπέροχο που μας έγραψε ο Γιάννης ο Φακίνος» ανέφερε, με την Κατερίνα Λιόλιου να συμπληρώνει το όνομα του Θοδωρή Μάκρα.

Οι εκπλήξεις στο Enastron και τα 11 καινούρια τραγούδια της Κατερίνας Λιόλιου

Οι δύο καλλιτέχνες ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα με αρκετές εκπλήξεις, ενώ η Κατερίνα Λιόλιου αποκάλυψε ότι θα παρουσιάσει ολόκληρο το νέο της μουσικό υλικό.

«Εγώ έναν δίσκο έχω να πω καινούριο. Δεν τον έχω πει ακόμη. Δεν έχω προλάβει» ανέφερε, εξηγώντας στη συνέχεια ότι πρόκειται για έντεκα νέα τραγούδια, ένα εκ των οποίων είναι το ντουέτο της με τον Σάκη Ρουβά.

«Δέκα καινούρια. Ολόκληρα καινούρια. Αυτό ανυπομονώ εγώ για το προσωπικό μου δικό μου πρόγραμμα» σημείωσε.

Παράλληλα, δεν δίστασε να αποκαλύψει όσα πρόλαβε να δει από τις πρόβες του Σάκη Ρουβά.

«Έχει κάνει πολύ iconic πράγματα. Είδα λίγο τώρα εκεί από πίσω που έκανε και το intro του και κάποια τραγούδια. Είναι εντυπωσιακό. Είναι πάρα πολύ ωραίο, πολύ καινούριο. Έχει βάλει καινούρια πράγματα» είπε με ενθουσιασμό.

Ο Σάκης Ρουβάς, από την πλευρά του, επιστράτευσε το γνώριμο χιούμορ του όταν ρωτήθηκε αν το κοινό θα δει κάτι διαφορετικό από εκείνον.

«Εγώ έχω βάλει κάτι σπαθιά στο πρόγραμμα, κάτι φωτιές που θα καταπίνω. Δεν ξέρω εσύ τι…» είπε αστειευόμενος, με την Κατερίνα Λιόλιου να απαντά: «Εγώ δεν είμαι ακόμα έτοιμη να αποκαλύψω. Τι να, πώς να κάνω keep up τώρα; Πες μου».

Η ερώτηση του Σάκη Ρουβά στην Κατερίνα Λιόλιου και το τραγούδι που ξεχωρίζει

Στο τέλος της συνέντευξης, ζητήθηκε από τους δύο καλλιτέχνες να ανταλλάξουν ρόλους με τον Χρήστο Κούτρα και να κάνουν ο ένας στον άλλον από μία ερώτηση.

Ο Σάκης Ρουβάς επέλεξε να αιφνιδιάσει την Κατερίνα Λιόλιου, ρωτώντας την παιχνιδιάρικα: «Με αγαπάς ή σου πέρασε;»

«Λίγο δε σκέφτεσαι πώς νιώθω τώρα εγώ;» του απάντησε εκείνη, συνεχίζοντας στο ίδιο χιουμοριστικό κλίμα λέγοντας τους στίχους του ντουέτου τους: «Περίεργα τα κάνεις. Περίεργα τα λες».

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Λιόλιου θέλησε να μάθει ποιο είναι το αγαπημένο του τραγούδι από τη δική της δισκογραφία.

«Κοίταξε, νόμιζα ότι ξέρω. Αλλά έβγαλες αυτόν τον υπέροχο δίσκο με όλα αυτά τα τραγούδια και έχω χάσει την μπάλα. Δεν ξέρω ποιο να πρωτοδιαλέξω. Πρέπει να σου πω ότι το «Φαρμακείο» μ’ αρέσει πάρα πολύ» παραδέχτηκε ο Σάκης Ρουβάς.

Όταν η τραγουδίστρια τον ρώτησε και για το ζεϊμπέκικο «Βαρέθηκα», εκείνος απάντησε: «Γουστάρω πάρα πολύ».

«Μ’ αρέσει πάρα πολύ το «Φαρμακείο», αλλά δεν είναι το μόνο. Δεν ξέρω πώς το κάνεις αυτό το πράγμα φέτος με τον Φακίνο» συμπλήρωσε, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τις νέες της μουσικές κυκλοφορίες.

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με γέλια, πειράγματα και την αίσθηση ότι η χημεία ανάμεσα στους δύο καλλιτέχνες δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική. Ο Σάκης Ρουβάς και η Κατερίνα Λιόλιου ετοιμάζονται πλέον να μεταφέρουν αυτή την ενέργεια στη σκηνή του Enastron, σε μια συνεργασία που, όπως αποκάλυψαν και οι δύο, επιθυμούσαν εδώ και χρόνια.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164