Κατερίνα Ντούσκα: Ποια είναι η ταλαντούχα τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2019

Το βράδυ της Πέμπτης έγινε και επίσημα γνωστό πως η Κατερίνα Ντούσκα (ή κατά κόσμον Katerine Duska) θα είναι η ερμηνεύτρια που θα μας εκπροσωπήσει στον φετινό Διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από τις 14 έως και τις 18 Μαΐου 2019. Το όνομά της ακούστηκε αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες αλλά πλέον είναι επίσημο ότι θα ανέβει στη σκηνή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, με σκοπό να κερδίσει την καλύτερη δυνατή θέση για την Ελλάδα.

Ποια είναι η Κατερίνα Ντούσκα

Η Katerine Duska γεννήθηκε και μεγάλωσε στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς. Στα 16 της ήρθε στην Ελλάδα, όπου πέρασε στη σχολή της Νομικής, ωστόσο την παράτησε για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική. Στη συνέχεια σπούδασε κλασσική κιθάρα στη Μουσική Ακαδημία και τραγούδησε υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης δασκάλας φωνητικής της, Ελένης Μελισσίδη, η οποία την εξέθεσε στον κόσμο της κλασσικής μουσικής.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο «Embodiment», σε στίχους και μουσική της ίδιας. Η Ομάδα Εργασίας της ΕΡΤ θεωρεί ότι η Κατερίνα Ντούσκα είναι ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει. Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει, με προσωπικό τρόπο, τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών, στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται.

Read More

And More