Κατερίνα Παπακώστα: Η βουλευτής που έγινε υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – Η δυνατή σχέση με την κόρη της

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 14/6 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της κυβέρνησης, με τη νέα της σύνθεση μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Κατερίνα Παπακώστα είναι ένα από τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που αξιοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε σήμερα, καθώς αναλαμβάνει υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Ποια είναι η Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα:

Γεννήθηκε στη Σουηδία και μεγάλωσε στα Τρίκαλα, αποφοιτώντας με άριστα από το 4o Γενικό Λύκειο Τρικάλων.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το 1998 ασκεί μάχιμη δικηγορία από το κέντρο των Τρικάλων, όπου και εδρεύει. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο «Δημόσια Διοίκηση – Δημόσιο Μάνατζμεντ» του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της σχολής Διοικητικών Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Σε ηλικία 25 ετών κατήλθε για πρώτη φορά υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Γεωργολιού. Το 2002 εκλέχθηκε για πρώτη φορά νομαρχιακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ηλία Βλαχογιάννη και ήταν η μοναδική γυναίκα στον περιφερειακό σχηματισμό.

Το 2004, 2007 και 2009 συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ως Υποψήφια στις Βουλευτικές Εκλογές για τον Νομό Τρικάλων, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει και τις τρεις φορές μεγάλο αριθμό ψήφων.

Το 2019 εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής, στηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και γίνεται η μοναδική γυναίκα Βουλευτής στο Νομό Τρικάλων.

Κατά τη διάρκεια της τετραετούς βουλευτικής της θητείας συμμετέχει ως Βασικό Μέλος στην Προανακριτική Επιτροπή σχετικά με την Υπόθεση Novartis, στην Προανακριτική Επιτροπή για τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων από τον Νίκο Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες, στην Ειδική Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, στην Ειδική Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας & στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος & λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων.

Επιπλέον, ορίζεται Κεντρική Εισηγήτρια στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης των ΜΜΕ, στο Νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας και την Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος, στο Νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ για την Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό και στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού για επιτρεπόμενες χρήσεις ορισμένων προστατευόμενων έργων, δυνάμει δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Διατελεί Πρόεδρος στην Ομάδα Φιλίας Ελλάδας- Σουηδίας και Μέλος στις Ομάδες Φιλίας Ιαπωνίας, Ισλανδίας, Ινδονησίας, Σλοβακίας, Ουρουγουάης, Κατάρ, Ουζμπεκιστάν & Ρωσίας.

Το 2023, κατερχόμενη για μία ακόμη φορά ως υποψήφια στο συνδυασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκλέγεται εκ νέου Βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Στις 14 Ιουνίου 2024, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Μάλιστα, η Κατερίνα Παπακώστα είναι παντρεμένη τα τελευταία χρόνια με τον επιχειρηματία Νίκο Παλιούρα, με τον οποίο έχουν μια κόρη, την Χριστίνα, φοιτήτρια Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

«Η σχέση μου με την Χριστίνα είναι πολύ δυνατή. Διαμορφώθηκε μέσα στο πέρασμα των χρόνων και σμιλεύθηκε πολύπλευρα και πολύ προσεκτικά, κάτω από δύσκολες πολλές φορές συνθήκες, το αποτέλεσμα όμως με κάνει σήμερα να νιώθω, ότι μάλλον καλά τα καταφέραμε μέχρι στιγμής» εξομολογείται η ίδια στο ideesmagazine.gr

«Λένε ότι μοιάζουμε σαν δυο σταγόνες νερό, ο σύζυγός μου έχει κάποιες ενστάσεις βέβαια για αυτό….το σίγουρο όμως είναι, ότι είμαστε και οι δύο πολύ έντονες προσωπικότητες. Τσακωνόμαστε και αγαπιόμαστε, διαφωνούμε και συμφωνούμε, το σημαντικότερο όμως προσπαθούμε , να ξεχνάμε στην σχέση μας τους τυπικούς ρόλους μητέρας και κόρης και να δοκιμάζουμε το αυθόρμητο μιας “good enough” ανακουφιστικής σχέσης. Την πέταξα στα βαθιά από την πρώτη στιγμή, δεν της χαρίστηκα και δεν μου χαρίστηκε ποτέ και αναμφισβήτητα αποτελεί την πιο αυστηρή κριτή μου, με μια ωριμότητα όμως και μια συγκροτημένη σκέψη δυσεύρετη, θα τολμούσα να πω για την ηλικία της» συμπληρώνει η Κατερίνα Παπακώστα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164