Κατερίνα Παπουτσάκη: Η ζωή με τους δύο γιους της, οι φοβίες που έχει αποκτήσει και το ενδεχόμενο τρίτου παιδιού!

Με αφορμή την θεατρική της πρεμιέρα στο Παλλάς με το έργο «Ωνάσης, τα θέλω όλα», η Κατερίνα Παπουτσάκη μίλησε στο Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού για τα κιλά που πήρε στη δεύτερη εγκυμοσύνη της και εξήγησε πώς καταφέρνει να διατηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα σε οικογένεια και καριέρα. Ακόμα, αποκάλυψε πόσο άλλαξε η ζωή της από τη στιγμή που έγινε μητέρα, δεν δίστασε να αποκαλύψεις τις φοβίες που έχει πια, αλλά και να εξομολογηθεί αν υπάρχει στα σχέδιά της τρίτο παιδί.

Το βάρος που είχες πάρει στην εγκυμοσύνη σε άγχωσε;

Ναι, με άγχωσε λίγο, γιατί είχα πάρει 25 κιλά, αλλά τώρα έχουν φύγει κι έχουν μείνει μόνο 6 ακόμα, τα οποία θα φύγουν, που θα πάνε; Βέβαια, τρώω τα πάντα. Προσπαθώ να τρέφομαι υγιεινά για το μωρό, αλλά δεν τρέφομαι διαιτητικά, τρώω «στούκας» πράγματα: ταχίνι με μέλι το πρωί, αμυγδαλόγαλα!

Πως καταφέρνεις να ισορροπείς πλέον τις ώρες που χρειάζεται να βρίσκεσαι κοντά στα δυο σου παιδιά και την εργασία σου, καθώς απαιτεί κι εκείνη το δικό της χρόνο;

Με τον Μάξιμο είχα βρει μια ισορροπία, τώρα δεν το ισορροπώ 100%. Ο μεγάλος μου γιος είναι 6 χρονών και πηγαίνει στην Α’ δημοτικού. Προσπαθώ να αφιερώνω όσο περισσότερο χρόνο γίνεται, όπως και στο να είμαι εγώ εκείνη που κάνει τα πρακτικά των παιδιών, γιατί μου αρέσει που είμαι η μαμά τους. Θέλω να είμαι εγώ αυτή που τα μεγαλώνει, θέλω να είμαι πάνω από τα παιδιά μου.

Ο σύζυγός σου σε βοηθάει;

Εννοείται με τη βοήθεια του συζύγου. Πολύ συχνά μου λέει: “Είσαι αγχωτική, είσαι ενοχική…”, αλλά για εμένα αυτό έχει σημασία, να προσπαθώ περισσότερο. Βέβαια, πολλές φορές το κάνω με άγχος και ενοχικότητα, αλλά για εμένα είναι πολύ σημαντικό μέλημα να είμαι εκεί για τα παιδιά και να προσπαθώ να βρίσκω το χρόνο, σε βάρος του ύπνου μου, της ξεκούρασης και τις δικής μου διασκέδασης.

Τι άλλαξε στη ζωή σου ο ερχομός των παιδιών σου;

Ουσιαστικά είναι μια ωριμότητα, μια γείωση που συμβαίνει όταν γίνεις μάνα, φεύγει το κέντρο από τον εαυτό σου και τοποθετείται στα παιδιά σου, στο μεγάλωμα τους και στην ευθύνη που έχεις απέναντι σ’ αυτά. Το βρίσκω φοβερά ευτυχές κι αισθάνομαι εξαιρετικά τυχερή που μου έχει δοθεί η ευκαιρία να γίνω μαμά και μάλιστα για δεύτερη φορά, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο στις μέρες μας. Λατρεύω τα παιδιά μου. Η μητρότητα φέρνει και τις φοβίες…

Ποιες είναι οι φοβίες σου;

Να είναι καλά τα παιδιά, να μην πάθουν τίποτα και να είμαι πάντα εκεί γι’ αυτά. Τα όνειρά μου έχουν μεταφερθεί στα παιδιά μου. Η δουλειά μου είναι μεράκι, αλλά το θεμελιώδες στη ζωή είναι τα παιδιά μου.

Αποκλείεις το ενδεχόμενο τρίτου παιδιού στη ζωή σου;

Δεν αποκλείω γενικά τίποτα στη ζωή μου. Δεν ξέρω… Δεν νομίζω… αλλά έτσι έλεγα και για το δεύτερο παιδί. Νομίζω, πάντως, πώς αν έκανα τρίτο παιδί, θα ήταν κι εκείνο αγόρι, είμαι αγορομάνα.

Η δημοσιότητα σου φέρεται πιο… ήρεμα τώρα που έγινες μανούλα;

Ναι, γιατί όταν παντρευτείς και κάνεις παιδιά, δεν ασχολείται κανένας με αυτή την έννοια του κουτσομπολιού. Θα έπρεπε να είχα παντρευτεί νωρίτερα για να το είχα αποφύγει όλο αυτό, είδες; Έκανα λάθος (γέλια).

Read More

And More