Κατερίνα Στανίση: Αν είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας, τότε σίγουρα θα μπαίναμε στη Βουλή!

Κατερίνα Στανίση: Αν είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας, τότε σίγουρα θα μπαίναμε στη Βουλή! | tlife.gr

Η Κατερίνα Στανίση ήταν -δικαιωματικά- η πιο απροσδόκητη υποψηφιότητα στις εκλογές. Η «Τελεία» του Απόστολου Γκλέτσου, το κόμμα με το οποίο ήταν υποψήφια η λαϊκή τραγουδίστρια έλαβε ένα πολύ σεβαστό ποσοστό ψήφων στην περιφέρεια, με την τραγουδίστρια να κερδίζει 1028 σταυρούς προτίμησης στην Ημαθία, όπου και κατέβηκε υποψήφια, κάτι που την κατέταξε στην πρώτη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων της. Η ίδια μιλά στο κυπριακό περιοδικό Down Town και τον Αλέξανδρο Πρίφτη για τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης αλλά και την υποψηφιότητά της.

/

Πώς ήταν αυτή η, ομολογουμένως, πρωτόγνωρη για σένα εμπειρία, Κατερίνα;
Ήταν πάρα πολύ καλή, πολύ δημιουργική θα έλεγα. Κοίτα, εμένα με φώναξε ο Απόστολος Γκλέτσος στο γραφείο του, ανήμερα τη γιορτή των Φώτων! Με κάλεσε και μου πρότεινε να είμαι υποψήφια. Αμέσως δέχτηκα, παρόλο που δεν έχω πολιτική εμπειρία, γιατί εμπιστεύομαι τον Αποστόλη, είναι καλός άνθρωπος με βλέμμα και καρδιά καθαρή. Δέχτηκα να μπω στο κόμμα του και σε αυτή του την προσπάθεια, γιατί πιστεύω ότι το είχε ο κόσμος ανάγκη και γι’ αυτό άλλωστε πήραμε κι ένα μεγάλο ποσοστό. Εξάλλου, δεν είχαμε και καθόλου χρόνο μπροστά μας… Αν είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας, τότε σίγουρα -και το πιστεύω αυτό- θα μπαίναμε στη βουλή! Αλλά και το ποσοστό που πήραμε τώρα ήταν πάρα πολύ μεγάλο, ο κόσμος μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή.

Έχεις σκεφτεί την ευθύνη που επωμίζεσαι τώρα, αφού σε έχουν εμπιστευτεί μερικές χιλιάδες ψηφοφόροι;

Την είχα σκεφτεί από τότε που μου έγινε η πρόταση, αλλά και τώρα που με ψήφισαν τόσοι Έλληνες πολίτες! Από την αρχή ένιωθα την ευθύνη, την ελπίδα όλων των ανθρώπων που ήξερα ότι θα μας στηρίξουν. Τους είμαι ευγνώμων για όλα… Πιο πολύ για την εμπιστοσύνη, την αγάπη και την υποστήριξη!

/

Θα το ξανάκανες; Θα ξανάβαζες υποψηφιότητα;
Το μέλλον κανείς δεν το ξέρει, ούτε μπορώ να πω με σιγουριά για το τι θα συμβεί και πώς θα έρθουν τα πράγματα… Αν η πατρίδα μου με χρειαστεί, εγώ εδώ θα είμαι. Και να ξέρεις, μανούλα μου, το εξής: δεν βοηθούν τον κόσμο μόνο οι βουλευτές και οι υπουργοί. Αυτό μπορούν να το κάνουν και οι απλοί άνθρωποι που δεν κατέχουν αυτές τις θέσεις. Να το κάνουν απλά, σεμνά, ταπεινά και σιωπηλά. Ό,τι χρειαστεί θα το κάνω και θα βοηθήσω. Όμως δεν μπορώ να ξέρω πώς θα είναι οι συνθήκες τότε που θα χρειαστεί ή αν θα ξαναέβαζα υποψηφιότητα. Μπορεί να το έκανα, μπορεί και όχι…

Πάλι με την «Τελεία» και τον Απόστολο Γκλέτσο;
Ε ναι, σαφώς! Πάντα με τον Απόστολο Γκλέτσο, γιατί είναι τίμιος και έχει μπέσα. Τον εμπιστεύομαι πολύ. Άλλωστε, μαζί ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια με την «Τελεία» και μαζί θα ξαναείμαστε, αν αυτό κάποτε μου επιτραπεί.

Αν και δεν έχεις εκλεγεί, νιώθεις κατά κάποιο τρόπο «κερδισμένη» από αυτή τη διαδικασία;
Εννοείται ότι το κόμμα είναι κερδισμένο. Πήραμε χιλιάδες ψήφους μέσα σε ελάχιστο διάστημα, είκοσι μέρες είχαμε μόνο, χωρίς καμπάνιες, διαφημίσεις και όλα αυτά τα πράγματα που κάνουν τα άλλα κόμματα για να προβάλλονται. Εμείς πήγαμε μέσα σε λίγες μόνο μέρες και διεκδικήσαμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Και μας την έδωσε! Ποιο άλλο κόμμα κατάφερε μέσα σε ένα διάστημα μικρότερο από ένα μήνα να πάρει το δικό μας ποσοστό; Ξέρεις πόση αγάπη εισπράξαμε όλοι εμείς στην «Τελεία»;

READ more