Κατερίνα Στικούδη και Βαγγέλης Σερίφης σε κοινή συνέντευξη: Ο έρωτας, το κλάμα στο μαιευτήριο και τα μυστικά της σχέσης

Μια από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής τους βιώνουν η Κατερίνα Στικούδη και ο Βαγγέλης Σερίφης, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό.

Το αγαπημένο ζευγάρι παραχώρησε  μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και στον Νίκο Γεωργιάδη, όπου μεταξύ άλλων, μίλησε για την σχέση του και τις αλλαγές στη ζωή του μετά τον ερχομό του γιου τους.

Διάβασε παρακάτω ένα σχετικό απόσπασμα:

Βαγγέλη, στις 21 Μαΐου θα είσαι στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας.

Βαγγέλης: Μεγάλωσα σε ένα σπίτι στην Αγία Βαρβάρα, όπου οι πολιτικοκοινωνικές συζητήσεις ήταν στην καθημερινότητά μας. Όταν τελείωσα τον στρατό και ξεκίνησα να διδάσκω ως φιλόλογος στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, είδα την κατάσταση που επικρατεί–χαμηλά ημερομίσθια, συλλογικές συμβάσεις που παραβιάζονται– και άρχισα να ενεργοποιούμαι περισσότερο. Από το 2004 ανέπτυξα συνδικαλιστική δράση στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και άρχισα να κατεβαίνω με τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές.

Το 2019 ήμουν υποψήφιος και στις περιφερειακές εκλογές. Φέτος είναι η πρώτη φορά που το κόμμα με τίμησε με την υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.

Κατερίνα, πώς αντιμετωπίζεις την πολιτική δράση του Βαγγέλη;

Κατερίνα: Όταν τον γνώρισα πριν από 14 χρόνια…

Βαγγέλης: Το 2009, Ιούνιος ήταν.

Μη μου πεις ότι θυμάσαι και ημερομηνία…

Βαγγέλης: Εγώ ναι, εκείνη όχι. Θυμάμαι πότε γνωριστήκαμε, πόσες φορές συναντηθήκαμε, μέχρι το πρώτο ραντεβού και
πότε φιληθήκαμε.

Κατερίνα: Εγώ δεν θυμάμαι ούτε πότε παντρευτήκαμε. Νομίζω ότι ήταν 25 Αυγούστου.

Βαγγέλης: Χρονιά;

Κατερίνα: Δεν θυμάμαι.

Βαγγέλης: Το 2018 ήταν! Γενικά υπάρχει μια απέχθεια στις ημερομηνίες.

Κατερίνα: Οι δικοί μου άνθρωποι με αγαπάνε για αυτό που είμαι! Με ενημερώνουν φίλοι και συνεργάτες για γενέθλια
και γιορτές.

Βαγγέλης: Στο πρώτο μας ραντεβού, επειδή είχαμε καταλάβει ότι υπήρχε μια σπίθα ανάμεσά μας, θελήσαμε να θέσουμε κάποια πράγματα στο τραπέζι για να φύγουν από τη μέση. Ποιοι είμαστε και τι κάνουμε.

Κατερίνα: «Κοίτα να δεις, εγώ ξεκίνησα από τα καλλιστεία το 2005, έχω κάνει Nitro, φοράω μαγιό, κάνω σόου, αυτοί είμαστε, προχωράμε». Ήταν όλα πολύ ξεκάθαρα. Δεν έμεινα στα πολιτικά του πιστεύω, από τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν απέχω πολύ. Τον θαύμασα από την αρχή ως σύνολο. Ο Βαγγέλης είναι μια κινητή εγκυκλοπαίδεια που λάτρεψα από το πρώτο λεπτό. Ούτε να μαλώσουμε πια δεν μπορούμε, ξεκινάμε και μετά γελάμε. Του λέω «είναι σοβαρός λόγος αυτός για να τσακωθούμε; Αν ναι, πάμε να τσακωθούμε».

Βαγγέλης: Αν δεν υπάρχει αληθινός θαυμασμός προς τον άλλο, δεν μπορεί να σταθεί η σχέση.

Μια σχέση που κρύψατε επιμελώς το πρώτο διάστημα…

Βαγγέλης: Μάντεψε ποιανού ιδέα ήταν! Πλάκα κάνω και εμένα μου άρεσε.

Κατερίνα: «Για να μη μας ματιάσουν, αγάπη μου» του έλεγα. «Άσε να δέσει πρώτα το γλυκό».

Ήθελες να νιώσεις σίγουρη…

Βαγγέλης: Πες ότι με έβλεπες με τον Βουρλιώτη και τον Ισορροπιστή και τις ωραίες γυναίκες στα κλιπ και έλεγες «πού
πάω να μπλέξω τώρα;».

Κατερίνα: Κάνεις λάθος. Επειδή κάναμε μαζί ωραία πράγματα στη μουσική–και έχουμε να κάνουμε πολύ περισσότερα ως ομάδα– δεν ήθελα να φύγει η προσοχή από τα επαγγελματικά μας. Στο εξάμηνο επάνω τον πήρα και τον πήγα στους γονείς μου στη Θεσσαλονίκη. Τότε ουσιαστικά παντρευτήκαμε εμείς. Είχε άγχος, μωρέ!

Βαγγέλης: Είχα άγχος αλλά εγώ ήθελα να το κάνουμε πιο νωρίς.

Κατερίνα: Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Να χτυπάει την πόρτα με την ανθοδέσμη και το κοστούμι του, πόσο το
απολάμβανα! 

Βαγγέλης: Ήταν Χριστούγεννα του 2009. Ήμασταν τότε στο νυχτερινό κέντρο Πολιτεία με το σχήμα Βανδή – Goin’ Through – NEBMA, είχε ανέβει και εκείνη επάνω για τριήμερο και της είπα: «Ήρθε η ώρα να πάω στους γονείς σου». Γραβατωμένος, κύριος, με λουλούδια και γλυκά.

Ισχύει Κατερίνα ότι εσύ του έκανες πρόταση γάμου;

Κατερίνα: Ναι!

Βαγγέλης: Εντάξει, μαζί το είπαμε, εσύ τώρα θέλεις να φανείς!

Κατερίνα: Ρώτησα τότε τη μητέρα μου πού θα ήθελε να γίνει ο γάμος για να το ευχαριστηθεί.

Βαγγέλης: Αν το κάναμε στην Αθήνα, θα ήταν πιο μαζεμένο. Αν το κάναμε στη Χίο, που είναι η καταγωγή της μητέρας μου, θα ήταν όλο το χωριό. Στην Ήπειρο, στο Μορφάτι Θεσπρωτίας που παντρευτήκαμε, ήταν πιο οικογενειακά, μπόρεσαν να έρθουν και οι δικοί μου πιο εύκολα.

Και στην εγκυμοσύνη κόντεψες να μπεις στον μήνα σου μέχρι να το παραδεχτείς.

Κατερίνα: Στο J2US τη μάθατε. Όταν είναι να έρθει ένα παιδάκι στον κόσμο, δεν μπορείς να ξέρεις ότι θα πάνε όλα καλά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ιδανικά θα ήθελα πρώτα να γεννηθεί ο Βύρωνας και μετά να το ανακοινώσουμε.


Το παιδί ήρθε με πρόγραμμα;

Βαγγέλης: Την αλήθεια να πεις.

Κατερίνα: Μια φορά χαλαρώσαμε και δες! Αλλιώς θα είχα τώρα 13 παιδιά! 

Βαγγέλης: Αυτά τα πράγματα τα καθορίζει η γυναίκα. Αν υποθέσουμε ότι ήθελα από τις αρχές παιδί σαν τρελός και την πίεζα, δεν ξέρεις πώς θα είχε εξελιχθεί αυτό το πράγμα.

Κατερίνα: Ποτέ δεν με πίεσες.

Βαγγέλης: Κάποια στιγμή την είδα να κρατάει τη γάτα μας σαν μωρό. Εκεί άρχισα να καταλαβαίνω ότι το πράγμα πάει αλλιώς. Μια μέρα μού λέει «θέλω να κάνω παιδί». 


Σε ενοχλεί που σ’ το λένε;

Κατερίνα: Όχι, γιατί έτσι κι αλλιώς πάντα έχουν κάτι να πουν. Και δεύτερο να κάνεις, θα σου πουν «άντε και στο τρίτο». Για ποιον λόγο πρέπει να λέμε στους γύρω μας πώς πρέπει να ζήσουν τη ζωή τους, ποιον πρέπει να αγαπήσουν, πόσα παιδιά πρέπει να κάνουν;


Τι θυμάσαι από την πρώτη μέρα στο μαιευτήριο;

Κατερίνα: Πολύ κλάμα. Ήμασταν πολύ συγκινημένοι και οι δύο.

Γέννησες φυσιολογικά;

Κατερίνα: Ναι.

Βαγγέλης: Είχε δύσκολη γέννα, αλλά είναι πολύ δυνατή.

Φοβήθηκες καθόλου, Κατερίνα;

Κατερίνα: Δεν φοβήθηκα, πείσμωσα. Δεν έκανα πίσω στιγμή. Είχα και έναν εξαιρετικό γιατρό, τον Γιάννη Φρουδαράκη. Η ηρεμία του με βοηθούσε και μένα να συγκεντρωθώ. Ήμουν πολύ μάχιμη.

Αυτή η σχέση, που φαίνεται τόσο σωστά δομημένη, πέρασε ποτέ κρίση;

Βαγγέλης: Κρίση όχι, καβγάδες ναι, αλλά ηλίθιους καβγάδες. Ξέρεις τι καλό έχει η Κατερίνα που δεν το συναντάς συχνά στη σόουμπιζ; Είναι πάρα πολύ προσγειωμένη. Ζει στον πραγματικό κόσμο. Για αυτό βγάζει διαφορετική προσωπικότητα πάνω στο θεατρικό σανίδι, στην τηλεόραση ή σε ένα βιντεοκλίπ. Μου αρέσουν όλες οι πτυχές της, αλλά πάνω από όλα ο άνθρωπος Κατερίνα. Γιατί
αυτό που βλέπεις, αυτό παίρνεις.

Read More

And More