Κατερίνα Θάνου: Σπάνια βραδινή έξοδος στο θέατρο

Κατερίνα Θάνου: Σπάνια βραδινή έξοδος στο θέατρο | tlife.gr

Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Αλέξανδρος Παρθένης και η Κατερίνα Θάνου αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Κανένας από τους δύο δεν έχει μιλήσει δημόσια για αυτό το διαζύγιο αλλά οι ζωές τους έχουν ήδη πάρει άλλη τροχιά. Το πρώην μοντέλο, που τον είδαμε πρόσφατα να συμμετέχει και στο Survivor, έχει ήδη γυρίσει σελίδα στην προσωπική του ζωή ενώ η αθλήτρια συνεχίζει να διατηρεί το χαμηλό προφίλ που πάντα είχε. Για αυτό και οι δημόσιες εμφανίσεις της είναι πάντα σπάνιες.

Το TLIFE τη συνάντησε σε μία από τις μετρημένες βραδινές εξόδους της αφού έδωσε το παρών στην επίσημη πρεμιέρα του «Αναζητώντας τον Αττίκ». Η παράσταση αναβιώνει τη θρυλική «Μάντρα» του Αττίκ, το έπος ζωής του Κλέωνα Τριανταφύλλου και της γενιάς του! Η Κατερίνα Θάνου αγαπά πολύ το θέατρο και συνήθως αυτή είναι η επιλογή της για διασκέδαση όταν αποφασίσει να βγει.

Για το έργο

Με προίκα τα εξαιρετικά σχόλια κοινού και κριτικής, από το πρώτο ανέβασμα στο Θέατρο Badminton το 2012, εμπλουτισμένη με νέα κείμενα και τραγούδια αλλά και νέα διανομή, η Σοφία Σπυράτου σκηνοθετεί μια χορταστική μουσικοχορευτική αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση.

Στον ανανεωμένο θίασο πρωταγωνιστούν οι: Αντώνης Καφετζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, καθώς και μια μεγάλη ομάδα από ταλαντούχους ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς. Ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία της μοναδικής Ζωζώς Σαπουντζάκη, σε μια από τις μεγάλες στιγμές στην εντυπωσιακή της καριέρα!

Η συστηματική ιστορική και μουσική έρευνα έχουν τη σφραγίδα του  μουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα, ενώ τα ευφυή στιχουργικά ιντερμέδια υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης. Η Σοφία Σπυράτου εκτός από τη σκηνοθεσία υπογράφει και τη χορογραφία, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας ο Θόδωρος Κοτεπάνος, ενώ ο Μανόλης Παντελιδάκης  επιμελείται τα καινούργια εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια.

O Αττίκ και η εποχή του, ήχοι, φωνές, όργανα και μουσικές εξαίσιες, μορφές ενός ιδανικού θιάσου παρουσιάζονται σε μια γοητευτική παράσταση που προσκαλεί το σημερινό κοινό ν’ αναβαπτιστεί σε ακριβές μνήμες και αισθήσεις που σφράγισαν την ευαισθησία μας. Μελωδίες και στίχοι που επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς και συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες στους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες τους (Ζητάτε να σας πω, Παπαρούνα, Τα νιάτα, Είδα μάτια, Τα τελευταία γιασεμιά κ.ά.).

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

READ more