Κατερίνα Τσάβαλου για τη λεκτική βία που δέχτηκε: «Όλοι οι δημοσιογράφοι ξέρουν το όνομά του, δε μου ζήτησε συγγνώμη»

Στη λεκτική βία που έχει υποστεί στο παρελθόν από συνάδελφό της αναφέρθηκε η Κατερίνα Τσάβαλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μάλιστα, η ηθοποιός αποκάλυψε τον λόγο που δε κινήθηκε νομικά, τονίζοντας ότι ποτέ μέχρι σήμερα ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν της ζήτησε συγγνώμη.

Ήσουν από τις πρώτες ηθοποιούς που μίλησε ανοιχτά για μια κακοποιητική συμπεριφορά που δέχτηκες στο παρελθόν από συνάδελφο σου, χωρίς να πεις το όνομα.

Δεν μπορούσα να πω το όνομα, λόγω του ότι μπορεί να μου έκανε μήνυση ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Οι δημοσιογράφοι το ξέρουν όλοι… Σε μένα δεν ήταν σεξουαλική η κακοποίηση από τον συγκεκριμένο, αλλά ήταν λεκτική βία και γενικότερα πολύ άσχημη συμπεριφορά.

Δεν σκέφτηκες τότε να κινηθείς νομικά;

Όχι βέβαια. Ήθελα να τελειώσω τη δουλειά, γιατί σκεφτόμουν και τους συναδέλφους μου. Δεν μπορούσα να σηκωθώ να φύγω από τη δουλειά και να τους κρεμάσω. Στον ίδιο όμως, του τα έχω πει. Ποτέ δεν μου ζήτησε συγγνώμη. Από όλο αυτό που έγινε με το metoo παρατήρησα ότι αυτοί οι άνθρωποι που αναφέρθηκαν είναι αμετανόητοι. Δεν ζήτησε κανείς τους συγγνώμη.

Χρειάστηκες τότε τη βοήθεια ψυχολόγου;

Έκανα ψυχοθεραπεία και πριν μου συμβεί αυτό και με βοήθησε πάρα πολύ.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που πήρες μέσα από την ψυχοθεραπεία;

Να ακούω τον εαυτό μου και να κάνω αυτό που πραγματικά θέλω και όχι αυτό που μπορεί να επιτάσσει η κοινωνία ή τα θέλω των άλλων.

Η επόμενη μέρα μετά το #metoo θα είναι καλύτερη;

Δεν ξέρω, γιατί στην Ελλάδα ξεχνάμε εύκολα.

Μπορεί να δούμε δηλαδή κάποιους από τους ηθοποιούς που καταγγέλθηκαν να παίζουν ξανά;

Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Κάποιοι μπορεί να επανέλθουν, άλλοι όχι. Δεν ξέρω πραγματικά.

Read More

And More