Κατερίνα Χέλμη: Το μεγάλο μαράζι της ηθοποιού για τον χαμό του συζύγου της, Κωνσταντίνου Σβολόπουλου

Τέσσερα χρόνια μετά τον χαμό του συζύγου της, η Κατερίνα Χέλμη έφυγε από τη ζωή το Μεγάλο Σάββατο. Ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος που πέθανε τον Αύγουστο του 2019 είχε αφήσει εντελώς μόνη της τη σπουδαία ηθοποιό.

«Ένα τεράστιο σπίτι με μία ψυχή μέσα, είναι ένα άδειο σπίτι» έλεγε για τη μοναξιά που την είχε κυριεύσει μετά τον θάνατο του συζύγου της, όπως περιγράφει στην Espresso ο δημοσιογράφος, Νίκος Νικόλιζας.

Το σπίτι στα βόρεια προάστια χωρίς τον μεγάλο της έρωτα ήταν ένα τίποτα. Η ίδια, μάλιστα, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του πολυαγαπημένου της συζύγου είχε μιλήσει στην εφημερίδα: «Ό,τι και να πω παιδί μου, είναι λίγο. Θέλω να κρατήσω όλα αυτά που έζησα για μένα. Μου λείπει η αύρα του από το σπίτι, μου λείπουν τα πάντα. Γυρίζω μέσα στο σπίτι και μου λείπει. Τι να σου πω, δεν έχω λόγια πλέον…».

Η Κατερίνα Χέλμη έζησε στο πλευρό του Κωνσταντίνου Σβολόπουλου μία ζωή σαν παραμύθι για περισσότερο από μισό αιώνα, αλλά σπάνια μιλούσε δημοσίως για τα υπέροχα αισθήματα που έτρεφε για εκείνον, τα οποία ήταν και αμοιβαία.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More