Κατερίνα Ζαρίφη: «Στην αρχή ήμουν κολακευμένη, αλλά στη συνέχεια τρόμαξα, απομακρύνθηκα»

Η Κατερίνα Ζαρίφη με αφορμή τον ρόλο της στη σειρά, «Μαίρη, Μαίρη Μαίρη» των Ρέππα – Παπαθανασίου στο Mega, παραχώρησε τη νέα της συνέντευξη στο 7 Μέρες TV και στον Γιάννη Βίτσα.

Η Κατερίνα Ζαρίφη μέσα από τρία Μότο για τη ζωή της σήμερα:

ΜΟΤΟ1 «Πιστεύω ότι η δική μου Μαίρη είναι η μαμά σου, η θεία μου, η ξαδέλφη σου. Είναι αυτές οι γυναίκες που είναι αγίες, αλλά κάποια στιγμή κάνουν το… μπαμ και λένε: «στάσου βρε φίλε, μη χάσω και τη ζωή από τα χέρια μου».

ΜΟΤΟ2 «Μετά τα 40 άρχισα πια να λέω «αυτό θέλω». Μέχρι τα 40 όλες συμβιβαζόμαστε, λίγο έως πολύ, για να έχουμε τον γκόμενο τον ωραίο, τον γκόμενο τον μουράτο. Ενώ βλέπουμε ότι μπορεί να μην μας αρέσει σε πολλά, κοιτάμε λίγο το… θεαθήναι»

ΜΟΤΟ3 «Μου έχει τύχει να ζήσω ψυχολογική βία, με εξτρίμ καταστάσεις ζήλιας, με παρακολουθήσεις. Ήμουν πολύ μικρή, αλλά έβαλα μυαλό. Και το λέω αυτό διότι στην αρχή μπορεί και να κολακεύεσαι από μια τέτοια συμπεριφορά. Λες «Αχ, πόσο με θέλει!». Αυτό λοιπόν που έχω να πω στις γυναίκες είναι ποτέ να μην κολακεύονται από τοξικές συμπεριφορές. Ο άνθρωπος που μας θέλει ούτε μας ζηλεύει ούτε θέλει να μας εγκλωβίσει. Μας αφήνει ελεύθερες».

Είπες ότι ήσουν μικρή σε ηλικία. Πώς το βίωσες τότε;

Στην αρχή ήμουν κολακευμένη, αλλά στη συνέχεια τρόμαξα. Το να έχεις έναν άνθρωπο να σε παρακολουθεί και να σε ζηλεύει αρρωστημένα, δεν το λες φυσιολογικό. Τι έκανα; Απομακρύνθηκα. Πιστεύω ότι αν δεν το είχα κάνει μπορεί και να μην είχα κάνει όσα έχω κάνει μέχρι σήμερα στη ζωή μου. Αν παντρευόμουν αυτόν τον άνθρωπο δεν θα ήμουν αυτή που είμαι σήμερα.

Όσοι σε ξέρουν μιλούν για έναν άνθρωπο με καλά δομημένη προσωπικότητα. Δείχνεις άτρωτη. Τι σε κρατά δυνατή; Έχεις ζητήσει ποτέ τη βοήθεια ειδικού;

Μπα, είμαι πολύ τρωτή. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που μοιάζουν πολύ δυνατοί είναι αδύναμοι, όπως και οι γυναίκες που είναι πολύ… νιάου είναι τελικά πολύ… φράου! Και το αντίθετο. Δεν έχω κάνει ψυχοθεραπεία, αλλά έχω διαβάσει τόμους ψυχομετρίας, ψυχολογίας. Εφέτος σκέφτηκα, για πρώτη φορά, να κάνω ψυχοθεραπεία και ψάχνω να βρω τον άνθρωπο που θα μου ταιριάξει για να ξεκινήσω.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στην απώλεια βάρους. Έχεις χάσει πολλά κιλά.

Ναι, πρέπει να έχω χάσει γύρω στα 25 και πηγαίνω να τα 30αρίσω! Αν τα καταφέρω. Πλέον κάνω διατροφή για μένα, γι’ αυτό και πέτυχε. Δεν με νοιάζει η γνώμη κανενός. Όπως, επίσης, δεν με νοιάζει αν αύριο βάλω 10 κιλά. Δεν άγχομαι, διότι δεν ψάχνω την επιβεβαίωση. Πρέπει πλέον να χαλαρώσουμε με τα σχήματα, με τα χρώματα, με τις σεξουαλικές προτιμήσεις και να κάνουμε αυτό που θέλει η ψυχούλα μας.

Τα προηγούμενα χρόνια φλέρταρες με μεγάλη επιτυχία με το θέατρο και πλέον μπαίνεις, με πρωταγωνιστικό ρόλο, και στην τηλεόραση. Είναι αυτό το μεγάλο σου όνειρο;

Για μένα η Υποκριτική είναι ακόμη μια μεγάλη περιήγηση. Θα ήθελα να τη σπουδάσω. Να κάνω κάποια σεμινάρια, να πάω στο εξωτερικό να παρακολουθήσω σχετικά προγράμματα. Δεν ήταν όμως το μεγάλο μου όνειρο και νομίζω έτσι θα λειτουργώ πλέον στη ζωή… θα τολμώ. Μπορεί και να φάω τα μούτρα μου. Και τι έγινε;

Το τελευταίο πράγμα που τόλμησες;

Το τελευταίο πράγμα που τόλμησα είναι η Υποκριτική. Το έκανα στα 40. Ήταν μια εσωτερική μου ανάγκη. Τώρα είμαι 46 και συνεχίζω. Και ο Θεός βοηθός! Και ελαιοχρωματίστρια μπορεί να γίνω. Ποιος ξέρει…

Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο;

Να αγαπούν και να μη μισούν ό,τι δεν καταλαβαίνουν!

Φωτογραφίες: Instagram

Read More

And More