Κάτια Ζυγούλη: Η τεράστια ευθύνη της μητρότητας και η σχέση ζωής με τον Σάκη Ρουβά!

Με άκρως καλοκαιρινή διάθεση και δυναμισμό, η Κάτια Ζυγούλη έγινε το Cover Girl του περιοδικού Glow που κυκλοφορεί για τον μήνα Ιούλιο και εντυπωσιάζει. Η όμορφη Κάτια εμπνέει με τη δύναμη της εσωτερικής της ομορφιάς και ανατρέπει σε μια συνέντευξη όλα τα στερεότυπα!

Το πρώην μοντέλο και παρουσιάστρια της εκπομπής “Ιστορίες Μόδας” στην ΕΡΤ μιλάει για τη μόδα, τα παιδιά της, τον Σάκη Ρουβά, τον γάμο, αποκαθιστώντας μια σειρά από κλισέ για την ίδια, που ίσως δικαιολογημένα να πίστευαν πολλοί.

Έχεις εγκαταλείψει εδώ και χρόνια τον χώρο του modelling…

Σε φυσικό επίπεδο, ψυχικά ποτέ!

Πλέον, ποια συναισθήματα γεννιούνται όταν αναπολείς στιγμές κι εμπειρίες σου από εκείνη την εποχή;

Μεγάλη νοσταλγία, αλλά δε θα μπορούσα να το ξανακάνω, γιατί η δουλειά μου ήταν στο εξωτερικό και τώρα δεν μπορώ να λείπω. Βέβαια, πού και πού προκύπτει κάποια συνεργασία. Αλλά αυτά τα ατελείωτα ταξίδια, η συναναστροφή με τον κόσμο, το να είσαι μέρος μιας διαφορετικής ομάδας κάθε φορά, είναι μεγάλη εμπειρία. Έχω εξελιχθεί πολύ ως άνθρωπος από την προσπάθειά μου να γίνομαι ένα με μια ομάδα ανθρώπων, που δεν τους ξέρω κι έχουν διαφορετική κουλτούρα από τη δική μου.

Έχεις δημιουργήσει μια πολυμελή οικογένεια. Ζεις το όνειρό σου τελικά;

Τα παιδιά ήρθανε με τον πιο μαγικό τρόπο. Ήταν ευχάριστα σοκαριστικό και καλοδεχούμενο. Ευλογημένη αισθάνομαι, χωρίς, όμως, να πω ότι θα πάρω τα χρώματα του ουράνιου τόξου και θα το ζωγραφίσω όλο αυτό. Προϋποθέτει πολλές αντοχές και είναι μια τεράστια ευθύνη. Στην πορεία νιώθω, όπως όλες οι μαμάδες φαντάζομαι, ότι θα μπορούσα να δίνω συνέχεια κάτι περισσότερο. Κάθε βήμα απαιτεί μεγάλη προσοχή όταν μεγαλώνεις την επόμενη γενιά. Κάθε λέξη, κάθε πράξη, κάθε αντίδρασή μας δημιουργεί πρότυπα που αναπαράγονται.

Ποιες είναι οι ισχυρότερες σκέψεις σου όσον αφορά στα παιδιά; Τι θα ήθελες πρωτίστως να τους περάσεις;

Μηνύματα όπως το να μην είναι τόσο αυστηροί με τον εαυτό τους, να μην αυτοχαρακτηρίζονται με βάση τη γνώμη των άλλων, να έχουν δικό τους κριτήριο, να είναι ευγενικά με τον εαυτό τους όταν γίνονται λάθη και να λένε το βράδυ «Μπράβο μου, που έστω προσπάθησα».

Το να διατηρείς μια οικογένεια μ’ έναν σούπερ σταρ του διαμετρήματος του Σάκη Ρουβά τι θετικά και τι αρνητικά μπορεί να παρουσιάζει;

Ένας άνθρωπος που έχει πετύχει στη δουλειά του σημαίνει ότι εργάζεται πολλές ώρες. Η δουλειά γίνεται κομμάτι του. Δεν είναι ότι σχολάει και γυρνάει σπίτι. Αυτό είναι δύσκολο. Κατά τ’ άλλα, τα προβλήματα και οι δυσκολίες είναι κοινά και με των υπόλοιπων ανθρώπων.

Ύστερα από τόσα χρόνια κοινής πορείας, ποιες σκέψεις και συναισθήματα σε διακατέχουν;

Είμαστε 17 χρόνια μαζί. Νομίζω έχουμε περάσει όλες τις πιθανές εναλλαγές ενός ζευγαριού. Ο κόσμος έχει την αίσθηση ότι όλα στη ζωή είναι μέλι-γάλα, επειδή ο άλλος είναι πολύ αναγνωρίσιμος. Λίγο πολύ, οι άνθρωποι βασανιζόμαστε από τα ίδια πράγματα. Η αναγνωρισιμότητα δε σου λύνει αυτά που έχεις στην ψυχή σου.

Μεγαλώνοντας, ποιες είναι οι αξίες της ζωής στις οποίες δίνεις πλέον προτεραιότητα;

Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο με απασχολεί αρκετά τον τελευταίο καιρό. Η πρώτη μου σκέψη αφορά στην αποδοχή. Να μπορώ πιο εύκολα να είμαι θετική σε όσα συμβαίνουν γύρω μου. Η ευγνωμοσύνη, επίσης, είναι μια άλλη αξία σημαντική, η οποία θεωρώ ότι έρχεται να εξισορροπήσει τις καταστάσεις. Και τέλος, η ομαδικότητα, που είναι ένα βασικό μάθημα που σου προσφέρει η μητρότητα. Στο πλαίσιο μιας οικογένειας, μαθαίνεις να λειτουργείς λιγότερα ατομικά, όσο εγωκεντρικός κι αν είσαι. Το ίδιο ισχύει και στον επαγγελματικό χώρο.

Τι είναι αυτό που μπορεί να χαλάσει την ενέργειά σου;

Ξέρεις τι δεν αντέχω; Το κουτσομπολιό. Δεν αντέχω σε μια παρέα ξαφνικά ν’ αρχίζουν όλοι να σχολιάζουν. Καμιά φορά, γιατί άνθρωποι είμαστε, μπορεί να ξεγελαστείς και να μπεις σε αυτήν την ενέργεια. Αν δεν μπω στη διαδικασία να συμμετάσχω στη συζήτηση, η τοξικότητα είναι τόσο διάχυτη, που δε με αφορά.

Φωτογραφίες: Νικόλ Μπαρτζώκα

Read More

And More