Καύσωνας με… καταιγίδες – Στους 37 σήμερα η θερμοκρασία!

Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά δίνουν… ανάσα δροσιάς την Τρίτη. Η θερμοκρασία, βέβαια, θα φτάσει και δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές να ξεπεράσει λίγο τους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι βοριάδες, 6-7 μποφόρ, εξακολουθούν να πνέουν στο Αιγαίο.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη Μακεδονία κυρίως τη δυτική θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανόν και στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: το πρωί βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Read More

And More