Καζάνι η Αθήνα σε λίγα χρόνια. Η θερμοκρασία θα αγγίζει τους 50°C!

Επιστήμονες λένε πως η θερμοκρασία στην Αθήνα σε λίγα χρόνια, υπάρχει περίπτωση να φτάσει τους 50 βαθμούς Κελσίου ενώ η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά ένα μέτρο. Οι επιπτώσεις στις καλλιέργειες και τον τουρισμό θα είναι μη αναστρέψιμες.

Τις βιβλικές καταστροφές που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου στο περιβάλλον, περιέγραψαν αναλυτικά εκπρόσωποι από 13 Μεσογειακές χώρες κατά την διάρκεια του διήμερου συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και αποσκοπεί στην αφύπνιση των μικρών κρατών απέναντι στον Αρμαγεδώνα του κλίματος.

Υπέρμαχη της ιδέας για την συγκρότηση ομάδας Μεσογειακών κρατών, μικρών και μεγάλων που θα δει από κοινού τα θέματα του κλίματος και θα πρωτοσταστήσει στα διεθνή φόρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, εμφανίζεται η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, προτείνοντας συστηματική προσπάθεια σε δράσεις προσαρμογής στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας και της αγροτικής παραγωγής.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του υπουργείου Ενέργειας Δημήτρη Λάλα, η θερμοκρασία στην Αθήνα θα αυξηθεί κατά 7,5 βαθμούς το καλοκαίρι, η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά ένα μέτρο, το μισό «Δέλτα» του Νείλου θα πλημμυρίσει, ο τουρισμός και οι αγροτικές καλλιέργειες θα πληγούν, ενώ θα επηρεαστούν όλες οι δραστηριότητες στις οποίες βασίζονται η οικονομία και η κοινωνία.

Όπως είπε, ήδη οι μεσογειακές χώρες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με το νερό λόγω της υπερκατανάλωσης και θα υπάρξουν ολέθριες συνέπειες αν μειωθούν οι βροχοπτώσεις.

Read More

And More