Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη: Το TLIFE στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης της Μιμής Ντενίση

Η επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη” πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου στο θέατρο πολιτισμού “Ελληνικός κόσμος”.

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η εν λόγω θεατρική παράσταση που φέρει την υπογραφεί της Μιμής Ντενίση, φέτος ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά καταφέρνοντας να κερδίσει το κοινό.  Η θεατρική παράσταση «Κι από Σμύρνη…. Σαλονίκη» παρουσιάζει τη συνέχεια της ζωής των πρωταγωνιστών της παράστασης “Σμύρνη μου αγαπημένη” που αφήσαμε σε μια βάρκα να ταξιδεύουν προς την Ελλάδα,  όταν φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, η οποία γίνεται η νέα τους πατρίδα. Εκεί, προσπαθούν να επουλώσουν τα τραύματά τους και να χτίσουν ξανά τη ζωή τους.

Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων. Μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους που ζουν αρμονικά, παρά τις διαφορές τους. Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας,  και πολλών νέων χαρακτήρων, την περίοδο από την καταστροφή μέχρι την αρχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, η Φιλιώ Μπαλτατζή και η οικογένειά της δεν ξεχνά ποτέ τη «Σμύρνη» της. Κρατά για πάντα στην καρδιά ως πολύτιμο φυλαχτό τις αναμνήσεις από τη μοναδική πόλη-σύμβολο του μικρασιατικού Ελληνισμού.

Στην επίσημε πρεμιέρα της παράστασης πολλοί ήταν οι Έλληνες επώνυμοι που έδωσαν το παρών. Ανάμεσά τους οι: Μαρία Μπακοδήμου, Τζοϋς Ευείδη, Γιώργος Βάλαρης, Σπύρος Μπιμπίλας, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Λεωνίδας Κακούρης, Βασίλης Ζούλιας, Περικλής Κονδυλάτος, Λάκης Γαβαλάς, Μάγκι Χαραλαμπίδου, Χριστίνα Τσάφου, Μαρία Παπαλάμπρου και Ανδρέας Κωνσταντινίδης.

Δες τις φωτογραφίες που εξασφάλισε για το TLIFE ο Πέτρος Χόντος

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More