“Κι όμως είναι ακόμα Δευτέρα”, η ολοκαίνουργια, ελληνική σειρά του Mega!

Για ακόμα μία χρονιά το Mega στηρίζει την ελληνική μυθοπλασία και παρά το γεγονός ότι περνάμε εποχές και τηλεοπτικής κρίσης, προσπαθεί να μην έχει γυρισμένη την πλάτη του στις ελληνικές σειρές, παρά το γεγονός ότι κοστίζουν ακριβά.

Μετά ,λοιπόν, το “Σπίτι της Εμμας” που περιμένουμε όλοι μας πως και πως να μας ανοίξει την πόρτα με τον απολαυστικό Γιάννη Μπέζο στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την υπέροχη Κάτια Δανδουλάκη, ακόμα μία σειρά κατάφερε να πάρει το πράσινο φως οριστικώς και αμετακλήτως και να βρει τον δρόμο της προς τον αέρα του Mega.

Ο λόγος; Ο λόγος για την πολυσυζητημένη νέα δουλειά του σούπερ ταλαντούχου Λευτέρη Παπαπέτρου, η οποία βρίσκεαι στα σκαριά από πέρσι, αλλά τελικά κατάφερε να εγκριθεί με τον φετινό προυπολογισμό του καναλιού και έτσι έρχεται στους δέκτες μας από τον Φλεβάρη και μετά.

Ένα golden boy ,λοιπόν, προσγειώνεται απότομα στο εξωτικό Κάτω Παρτάλι, ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας με πολλές ομορφιές, πολλά μυστικά και πολύ ιδιαίτερους κατοίκους.
Ο σεναριογράφος – δημιουργός που στο παρελθόν μας χάρισε μοναδικές στιγμές με το “Είσαι Το Ταίρι μου” και τα “Εγκλήματα”, Λευτέρης Παπαπέτρου, επιστρέφει με μια κωμωδία μαύρων διαστάσεων, όπου τίποτα και κανείς δεν είναι όπως φαίνεται.

Ο Κωνσταντίνος, πετυχημένο στέλεχος διαφημιστικής, χάνει τη δουλειά του λόγω της κρίσης και μαζί το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Η ζωή του, ένα συνεχές πάρτι μεταξύ Μυκόνου, μπουζουκιών και παραλιακών κέντρων με διάλειμμα για σπα και γυμναστήριο, πρέπει να αλλάξει ριζικά καθώς δεν περίμενε ποτέ ότι θα ήταν αναλώσιμος. Όταν η σύντροφός του, Μυρτώ, του προτείνει να πάνε μαζί στο χωριό της, το Κάτω Παρτάλι, με σκοπό να εξερευνήσουν την πιθανότητα να μετακομίσουν εκεί και να ασχοληθούν με τον αγροτουρισμό ή εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ή στην τελική απλώς να δουν από κοντά την ξακουστή… Γιορτή του Μούσμουλου, ο Κωνσταντίνος δέχεται απρόθυμα.

Κι επειδή χρειάζεται ενισχύσεις, προτείνει στην αδελφή του, Βίβιαν, να τους ακολουθήσει. Η Βίβιαν, μια πληθωρική προσωπικότητα Βορείων Προαστίων, έχοντας πιάσει στα πράσα τον εισοδηματία σύζυγό της με δύο ερωτικές παρτενέρ λίγο πριν τον συλλάβουν για απάτες και χρέη στο Δημόσιο, δέχεται την πρόταση του αδελφού της για να αλλάξει αέρα και παραστάσεις.

Στο Κάτω Παρτάλι τους περιμένει η οικογένεια της Μυρτώς: ο σκληροτράχηλος και περήφανος πατέρας της, ο Διαμαντής, και η γλυκιά, φαινομενικά αθώα, που δεν της ξεφεύγει όμως τίποτα, μητέρα της, η Μοσχούλα. Από κοντά βρίσκεται και ο Βλάσης, ο πρώην φίλος της Μυρτώς που δεν έχει πάψει να την αγαπάει. Το χωριό και οι άνθρωποί του όμως δεν είναι αυτό που φαντάζονται και αντιλαμβάνονται αρχικά οι καλομαθημένοι Αθηναίοι.

Οι εκπλήξεις και οι ανατροπές που θα αντιμετωπίσουν οι ήρωες αλλά και οι θεατές της σειράς, δεν περιορίζονται στο πολιτισμικό σοκ και τη σύγκρουση δυο διαφορετικών κόσμων αλλά έχουν να κάνουν με καλά κρυμμένα μυστικά, υπόγεια κίνητρα και αόρατα νήματα που κινούνται περίτεχνα για να ρίξουν στάχτη στα ανύποπτα μάτια. Η τόσο κοινότοπη ρήση “τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται” βρίσκει στη νέα σειρά του Μega την απόλυτη έκφρασή της.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσιμιτσέλης (Κωνσταντίνος), Βίκυ Σταυροπούλου (Μοσχούλα), Νάντια Κοντογεώργη (Βίβιαν)
Σενάριο: Λευτέρης Παπαπέτρου
Σκηνοθεσία: Αμαλία Γιαννίκου

Read More

And More