Κι όμως… η γυναίκα που βλέπεις δεν είναι αληθινή! Βίντεο

Σίγουρα βλέποντας τη γυναίκα της φωτογραφίας θα σκέφτηκες ότι κάτι δεν πάει καλά στο πρόσωπό της… Αν όμως σκεφτείς ότι αυτή η γυναίκα δεν είναι αληθινή αλλά είναι ρομπότ, σίγουρα θα εντυπωσιαστείς!

Όπως όλα δείχνουν, οι επιστήμονες είναι πλέον πολύ κοντά στη στιγμή που θα δημιουργήσουν το τέλειο ανθρωποειδές, το τέλειο ρομπότ δηλαδή που κανείς δεν θα μπορεί να καταλάβει ότι δεν είναι άνθρωπος αλλά μια μηχανή! Μια έξυπνη μηχανή, που θα φαίνεται σαν άνθρωπος και θα είναι προγραμματισμένη να νιώθει και να φέρεται σαν άνθρωπος!

Μπορεί ακόμα να θέλουμε αρκετά χρόνια να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, αλλά όπως θα δεις και στο παρακάτω βίντεο, το τμήμα ρομποτικής του Πανεπιστημίου της Πίζας μετά από μελέτες και πειράματα τριάντα χρόνων κατάφερε χρησιμοποιώντας 32 ειδικούς μηχανισμούς κίνησης να κάνει το ρομπότ τόσο ρεαλιστικά ανθρώπινο που να μας εντυπωσιάσει! Ταυτόχρονα όμως έχει και κάτι περίεργο στις εκφράσεις του που μας ξενίζει και μας φοβίζει… Συγκεκριμένα η… μελαχρινή “ρομποτίνα” είναι προγραμματισμένη να …προσομοιώνει εκφράσεις που κάνει ο άνθρωπος, όταν νιώθει συγκεκριμένα συναισθήματα.

Παρ΄ όλα αυτά η κυρία που βλέπουμε μπορεί να “νιώθει” και να μας δείχνει τα συναισθήματά της… Να χαίρεται, να φοβάται, να ξαφνιάζεται και να λυπάται!

Όπως και να ΄χει το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και το μέλλον φαντάζει ακόμα καλύτερο. Εσύ εντυπωσιάστηκες η είναι κάτι που σε τρομάζει;

Αξίζει να δεις το βίντεο:

Read More

And More