Κι όμως μπορείς να κάνεις τις καλύτερες διακοπές… δωρεάν!

Αν η κρίση σου χτυπάει την πόρτα, εσύ χτύπα του σπιτιού που θα σε φιλοξενήσει και θα κάνεις τις καλύτερες διακοπές σου δωρεάν, σε όποιο σημείο του πλανήτη επιθυμείς! Τώρα αν αναρωτιέσαι με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό το Tlife έχει τις απαντήσεις!

Φυσικά εδώ έρχεται το διαδίκτυο και κάνει για ακόμη μία φορά το θαύμα του , με κυριολεκτικά ταξιδιάρικους ιστιότοπους, που θα σε κάνουν να σκεφτείς πιο ελεύθερα και θα σου δώσουν αυτό που ζητάς!

Λοιπόν υπάρχουν στο internet διάφορα site που σου επιτρέπουν να γνωρίσεις διάφορα μέρη σε Ελλάδα και εξωτερικό με κόστος διαμονής… μηδενικό! Και μιλάμε για τον πιο σύγχρονο και δημοφιλή πλέον τρόπο, την ανταλλαγή σπιτιών!

Πάμε λοιπόν στην ουσία και διαλέξτε ποια περίπτωση σας ταιριάζει καλύτερα!

www.homelinkgreece.org Πρόκειται για το ελληνικό παράρτημα της μεγάλης αυτής υπηρεσίας όπου μπορείς να ανταλλάξεις το σπίτι σου με το σπίτι κάποιου άλλου σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου θες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γίνεις μέλος του site πληρώνοντας για την ετήσια συνδρομή σου το συμβολικό ποσό των 100 με 140Ε. Από εκεί και πέρα μπορείς να επικοινωνήσεις με όποιο μέλος θες, που μένει στην χώρα που επιθυμείς και έτσι να καταλήξετε στο πότε θα ανταλλάξετε τα σπίτια σας. Σκέψου ότι θα μένεις δωρέαν σε ένα φιλικό σπίτι κι ότι τα μόνα σου έξοδα θα είναι το φαγητό σου!

www.homeexchange.gr Εδώ μιλάμε για τον πιο διαδεδομένο ιστότοπο ανταλλαγής σπιτιών στην Ελλάδα. Εδώ οι χρήστες ανταλλάσουν κυρίως τα εξοχικά τους σπίτια με τα εξοχικά άλλων συμπατριωτών τους. Για παράδειγμα έχεις ένα εξοχικό στη Χαλκίδα και θες να πας διακοπές στην Κρήτη. Βρίσκεις λοιπόν αυτόν που σε ενδιαφέρει κι ανταλλάσετε τα εξοχικά σας για όσο καιρό επιθυμείτε. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά γιατί θα ανταλλάξεις σπίτι με ένα άτομο που μιλατε την ίδια γλώσσα και έχετε μεγαλώσει στην ίδια χώρα γνωρίζοντας έτσι εν γένει την νοοτροπία του.

Γίνεσαι μέλος στο site, δίνεις το ποσό των 50Ε για την ετήσια συνδρομή σου και ξεκινάς να επικοινωνείς με τους ενδιαφερόμενους.

www.hospitalityclub.org H διαδικτυακή αυτή κοινότητα, ως στόχο έχει να φέρνει σε επαφή ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Μέσω αυτού του site μπορείς να φιλοξενηθείς και να φιλοξενήσεις άτομα από κάθε γωνιά του πλανήτη, να σε ξεναγήσουν στη πόλη τους και να γίνετε φίλοι.

Ο Χρυσόστομος είναι 28 ετών και χρήστης τού hospitalityclub!

Για την εμπειρία του μίλησε στο Tlife: ”’Ήμουν χρήστης του hospitalityclub. Βρέθηκα στη Βαρκελώνη και έμαθα για αυτό από μία φίλη μου. Έχω φιλοξενηθεί στη Σλοβακία, στη Βαρκελώνη και εγώ έχω φιλοξενήσει στην Αθήνα ένα ζευγάρι Ιταλών και ένα ζευγάρι Πολωνών. Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία. Δεν αισθάνεσαι τουρίστας, ούτε πληρώνεις ξενοδοχείο. Υπάρχει μία πιο ανθρώπινη επαφή. Οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι γιατί τα στοιχεία μπαίνουν στο Internet και τα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια για την φερεγγυότητα του καθενός, έτσι ξέρεις τί συναντάς. Μου έχουν κλέψει πορτοφόλι σε hostel αλλά όχι σε σπίτι! Σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείς μόνο τον καναπέ, αλλά σε άλλες έχεις ένα ολόκληρο σπίτι στη διάθεσή σου. Για παράδειγμα όταν ήμουν στη Βουδαπέστη, έμενα μόνος μου, χωρίς τους ιδιοκτήτες. Συμφέρει πολύ οικονομικά αλλά δεν το συνιστώ σε ανθρώπους που σκοπεύουν να το κάνουν απλά για να αποφύγουν τα έξοδα. Πρέπει να θέλεις να γνωρίσεις ανθρώπους. Είσαι ταξιδιώτης. Γνωρίζεις μια πόλη και ανθρώπους. Το ίδιο και όταν φιλοξενείς εσύ. Πρέπει να είσαι ανοιχτός στη γνωριμία και καλοπροαίρετος. Είναι μία πολύ καλή οικονομική λύση αλλά η ουσία είναι η διάθεση για ανθρώπινη επικοινωνία.”

Μπορεί να σκέφτεσαι πως δεν είναι και τόσο ασφαλές να βάλεις κάποιον άγνωστο στο σπίτι σου. Το ίδιο όμως σκέφτεται κι εκείνος. Κανείς δεν θέλει να βρει το σπίτι του σε χάλια κατάσταση. Επομένως το άτομο που φιλοξενείς θα το σκεφτεί πολύ καλά να προκαλέσει κάποια ζημιά στον χώρο σου γιατί κι εκείνος έχει τις ίδιες ανησυχίες με σένα.

Επίσης έχεις όσο χρόνο θες να επικοινωνήσεις μαζί του και να τον γνωρίσεις καλύτερα. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας σας μπορείς να του ξεκαθαρίσεις υπό ποιες προυποθέσεις δέχεσαι να τον φιλοξενήσεις αλλά είσαι κι εσύ υποχρεωμένος να υπακούσεις στους δικούς του κανόνες.

Για να είσαι σίγουρος για το ποιον θα βάλεις στο σπίτι σου μπορείς να τον συναντήσεις και για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, κλείδωσε ή απομάκρυνε από το σπίτι είδη πολυτελείας όπως κοσμήματα. Και το σημαντικότερο είναι πως για να γίνει κανείς μέλος σε αυτές τις ιστοσελίδες, πρέπει να δώσει τα πραγματικά του στοιχεία!

Η ανταλλαγή σπιτιών είναι σίγουρα μία πολύ καλή λύση και σίγουρα η πιο οικονομική για να περάσεις καλά τις ημέρες των διακοπών σου σε όποιο μέρος επιθυμείς!

Ρεπορτάζ: ΕβίταΤσιλοχρήστου, Καλλιόπη Γεωργοπούλου

Read More

And More