Κι όμως! Ολυμπιονίκης τιμωρήθηκε με αποκλεισμό λόγω… απιστίας

Με αποκλεισμό από όλους τους αγώνες μέχρι το τέλος του χρόνου τιμωρήθηκε λόγω μιας εξωσυζυγικής σχέσης ο Ολυμπιονίκης της Ιαπωνίας Ντάιγια Σέτο. Η αποκάλυψη πως ο αθλητής συναντούσε μια κυρία που δεν ήταν σύζυγός του σε ξενοδοχείο στάθηκε η αφορμή όχι μόνο για τον αποκλεισμό του από τους αγώνες αλλά και για να διακόψουν οι χορηγοί του τις συμφωνίες που είχαν μαζί του.   

Ο 26χρονος Ολυμπιονίκης κλήθηκε σε απολογία από την Επιτροπή Ηθικής του αθλήματός του, όπου παραδέχτηκε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε μια μικρή εξωσυζυγική περιπέτεια.

Ο λόγος που του επιβλήθηκε η συγκεκριμένη ποινή είναι γιατί σύμφωνα με την αθλητική ομοσπονδία της Ιαπωνίας ο Ντάιγια Σέτο, παραβίασε τον κώδικα συμπεριφοράς των αθλητών καθώς θεωρείται πρότυπο για την κοινωνία και η συμπεριφορά του ήταν αντίθετη ως προς αυτό. 

Το θέμα ωστόσο δεν έληξε εκεί αφού ο 26χρονος αθλητής μετά την έκταση που πήρε το θέμα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την αρχηγία της εθνικής ομάδας κολύμβησης.

Ο 26χρονος είναι πατέρας μιας κόρης και είναι ο πρώτος ασιάτης κολυμβητής που κατέκτησε παγκόσμιο τίτλο στη μικτή ατομική. Στην κατοχή του έχει τα παγκόσμια ρεκόρ στα 200 μ. πεταλούδας και στα 400μ. μικτής ατομικής. 

Read More

And More