Κι όμως συμβαίνουν και καλά πράγματα Παρασκευή και 13!

Μπορεί ο φόβος της Παρασκευής και 13 να κρατά από πολύ παλιά, όμως η αλήθεια είναι πως ημερομηνίες σαν τη σημερινή δεν συμβαίνουν μόνο άσχημα πράγματα. Για την ακρίβεια έχουν συμβεί και πολύ καλά πράγματα στον κόσμο. Κι εμείς θα σου τα θυμήσουμε για να καταλάβεις ότι απόψε δεν χρειάζεται να κλειδωθείς στο σπίτι και να πάρεις τα σκόρδα αγκαλιά για να διώξεις την κακοτυχία!

Παρασκευή και 13 τον Αύγουστο του 2014 λοιπόν πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. Ξέρεις, αυτή που μας έκανε όλους να νιώσουμε περήφανοι και έκανε την εικόνα της Ελλάδας να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης.

/

Το 1939 μία γυναίκα άνοιξε τον δρόμο για να πάρουν τις γυναίκες πιλότους σοβαρά παγκοσμίως. Η Evelyn Pinckert Kilgore έλαβε Παρασκευή και 13 την πρώτη άδεια που δόθηκε ποτέ στο φύλο μας για να διδάξει σε άντρες και γυναίκες πώς να πετούν αεροπλάνο!

Λίγο παλιότερα, στις 13 Ιουλίου του 1923 και ημέρα Παρασκευή φυσικά, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά η διάσημη πινακίδα Hollywood. Τότε έγραφε Hollywoodland βέβαια, όμως από τότε η γειτονιά των star άρχισε να τροφοδοτεί τον κόσμο με λαμπερά πρόσωπα και άπειρες δόσεις μαγείας.

/

Ακόμα πιο παλιά το 1854, ο κόσμος γνώρισε για πρώτη φορά το ακκορντεόν. Το περίτεχνο αυτό όργανο, μπήκε στον κόσμο Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου και από τότε δεν σταμάτησε να παράγει μελωδίες.

/

Και φυσικά, το τελευταίο καλό πράγμα που συμβαίνει κάθε Παρασκευή και 13 είναι ότι το ακολουθεί πάντα μα πάντα ένα Σάββατο και 14. Μέχρι στιγμής καμία προκατάληψη δεν συνδέεται μαζί του. Αντίθετα το Σάββατο συνοδεύεται από τη σιγουριά της ξεκούρασης και του χουζουρέματος μέχρι αργά στο κρεβάτι. Γι’ αυτό απόλαυσέ το!

Read More

And More