Site icon TLIFE

Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Ο καλλιτεχνικός και πολιτικός κόσμος στο τελευταίο «αντίο» – Φωτογραφίες TLIFE

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες αποχαιρετούν σήμερα Σάββατο 25 Οκτωβρίου τον Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος σημάδεψε ολόκληρες γενιές.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για να πει το τελευταίο αντίο στον μεγάλο τραγουδοποιό, συνθέτη και ερμηνευτή. Στις 8:30 το πρωί η σορός του παρέμεινε στο παρεκκλήσι για το λαϊκό προσκύνημα, ενώ στη 13:00 ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία. 

Ο καλλιτεχνικός και πολιτικός κόσμος της χώρας βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο τραγουδοποιό. Το παρών δίνει και η πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία διατηρούσε φιλική σχέση με τον Διονύση Σαββόπουλο.

Λίγο πριν τη 1 έφτασε στην Μητρόπολη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δες φωτογραφίες:

Μετά θα ακολουθήσει η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ επιθυμία των συγγενών του σπουδαίου τραγουδοποιού είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που εδρεύει στη γενέθλια πόλη του, τη Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος, NDP

© 2025 tlife.gr