Kim Kardashian: Ισχυρές αντιδράσεις κατά της νέας σειράς εσωρούχων της

Ο δήμαρχος του Κιότο, της άλλοτε αυτοκρατορικής πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, αποφάσισε να γράψει επιστολή στην Αμερικανίδα Kim Kardashian για να της ζητήσει να μην ονομάσει τη νέα της σειρά εσωρούχων “Kimono”. Αποκαλύπτοντας τη νέα της σειρά, η πληθωρική σταρ του τηλεριάλι, που έχει 134 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα θύελλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κατηγορείται για “πολιτισμική οικειοποίηση”. Στο Twitter η συζήτηση οργιάζει με το hashtag “#KimOhNo” (Κιμ Ω! ‘Οχι).

O δήμαρχος του Κιότο Νταϊσάκου Καντοκάβα έγραψε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας επιστολή στη σταρ καλώντας την να επανεξετάσει την επιλογή της ονομασίας των νέων εσωρούχων, είπαν δημοτικοί αξιωματούχοι της πόλης της Ιαπωνίας.

“Σας ζητώ να επανεξετάσετε την απόφασή σας που αφορά τη χρήση της λέξης ‘Κιμονό’ για το εμπορικό σας σήμα”, αναφέρει η επιστολή που είναι γραμμένη στα αγγλικά. “Το Κιμονό είναι ένα παραδοσιακό φόρεμα, διαμορφωμένο από τον πλούτο της ιστορίας μας και της φύσης μας”, τονίζει προσκαλώντας την Καρντάσιαν στο Κιότο για να μυηθεί στην κουλτούρα του κιμονό.

“Ανησυχούμε για τη μετάδοση μιας κακής κατανόησης αυτού που είναι το κιμονό, λόγω της δύναμης της επιρροής της Κιμ Καρντάσιαν”, εξήγησε ο Μάι Σακάι, υπεύθυνος για τις παραδοσιακές τέχνες στην πόλη του Κιότο. Ο όρος κιμονό δηλώνει κατά λέξη “κάτι που φοριέται”.

Η Καρντάσιαν, που επιλέγει το “kimono” κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το όνομά της, δήλωσε πάντως στην αμερικανική εφημερίδα New York Times ότι ουδεμία πρόθεση έχει να παράγει ρούχα που “θα μοιάζουν κατά οιονδήποτε τρόπο με την παραδοσιακή φορεσιά, ούτε να περιάγει το κιμονό σε ανυποληψία”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read More

And More