Κινδυνεύει με “λουκέτο” το Κέντρο Έλλη Λαμπέτη! Μπορείς να βοηθήσεις

Σε “κίνδυνο” βρίσκεται ένα από τα πιο αξιόλογα και σημαντικά Κέντρα κοινωνικής προσφοράς στις γυναίκες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με καρκίνο του μαστού “Έλλη Λαμπέτη” που προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στις πάσχουσες από καρκίνο του μαστού γυναίκες καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους κινδυνεύει με “λουκέτο” λόγω ελλείψεως χρημάτων.

Το TLIFE επικοινώνησε με την πρόεδρο του Κέντρου και γυναικολόγο – χειρουργό – ειδικό μαστολόγο κα Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα που μας ενημέρωσε για τη σημασία του να κρατηθεί ζωντανό το Κέντρο “Έλλη Λαμπέτη” και όλα αυτά που προσφέρει αφιλοκερδώς στις γυναίκες που έχουν ανάγκη.

“Το Κέντρο “Έλλη Λαμπέτη” ιδρύθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας το 2002 με επιχορήγηση τότε από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Σούζαν Κόμεν και παρέχει έκτοτε δωρεάν τις υπηρεσίες του. Σκοπός του Κέντρου είναι να στηρίξει ψυχολογικά τις πάσχουσες από καρκίνο του μαστού γυναίκες και τα μέλη των οικογενειών τους στη δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργείται από τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και να βελτιώσει γενικότερα την ποιότητα ζωής των γυναικών αυτών.

Στη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που διανύει η Ελλάδα και που η κατανάλωση των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων έχει αυξηθεί 200% και οι αυτοκτονίες έχουν ξεπεράσει τις 3.500, μπορείτε να φαντασθείτε το μέγεθος της επιπρόσθετης αρνητικής επίδρασης που θα είχε στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού και στα μέλη των οικογενειών τους η διακοπή της λειτουργίας του”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι μέχρι σήμερα έχει προσφέρει ψυχολογική στήριξη σε περισσότερα από 4.500 άτομα, γυναίκες με καρκίνο του μαστού και μέλη των οικογενειών τους. Η στήριξη που προσφέρει είναι πραγματικά σημαντική, αφού ο αριθμός των γυναικών που απευθύνονται σε αυτό και ζητούν τη βοήθεια του συνεχώς αυξάνει. Τη στιγμή αυτή, εξυπηρετεί ταυτόχρονα 198 γυναίκες που είναι στο πρόγραμμα.

Σε ποιους απευθύνεται;
Το προσωπικό του Κέντρου “Έλλη Λαμπέτη”, με γνώση και ευαισθησία, βοηθάει τις γυναίκες και τις οικογένειές τους να αντιμετωπίσουν προσωπικά, κοινωνικά αλλά και εργασιακά προβλήματα, καθώς και να διευθετήσουν καθημερινές δραστηριότητες που επηρεάζονται από την εμφάνιση και τις συνέπειες της θεραπείας της συγκεκριμένης νόσου.
Συγκεκριμένα απευθύνεται:
Σε όλες τις γυναίκες, με πρόσφατη διάγνωση καρκίνου του μαστού,
Σε όλες τις γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και ακολουθούν θεραπευτική αγωγή,
Σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας,
Στα άτομα του στενού οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντός τους
Τι προσφέρει;
Το Κέντρο προσφέρει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση:
Ενημέρωση σε σχέση με τη νόσο
Ατομική ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη σε γυναίκες με πρόβλημα καρκίνου του μαστού
Ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στα μέλη των οικογενειών τους, τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας όσο και μετά από αυτήν,
Υποστήριξη στη διαδικασία επανένταξης της γυναίκας στο οικογενειακό και εργασιακό της περιβάλλον,
Δυνατότητα γνωριμίας και επαφής με άλλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα,
Πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες (Ημερίδες, εορταστικές εκδηλώσεις, bazaars, συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής κ.α.)

Τυχόν χορηγίες για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου μπορούν να γίνουν στους κάτωθι λογαριασμούς:
ALPHA BANK AΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 34900 200 200 3196
CPBANK ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 032 763 74 28

Read More

And More