Κλεάνθης Τσιρώνης: Ποιος ήταν ο ιστορικός πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς που έφυγε από τη ζωή, χτυπημένος από κορονοϊό – Τι λέει στο TLIFE η σύζυγός του (pics)

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο εμβληματικός κρεοπώλης της Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης χτυπημένος από τον κορονοϊό.

Ο 68χρονος ιστορικός πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Σωτηρία μετά από μία γενναία μάχη με τον Covid 19. Το TLIFE μίλησε με τη σύζυγό του, Αθανασία, η οποία μας περιέγραψε τις τελευταίες του μέρες στο νοσοκομείο: “20 μέρες ήταν στο Σωτηρία. O σύζυγος ήταν διαβητικός και, όπως καταλαβαίνετε, το μικρόβιο του κατέστρεψε τελείως τους πνεύμονες, έκανε πυρετό τη μία μέρα. Μπήκαμε αμέσως στο νοσοκομείο, τον βάλανε στο οξυγόνο και τον διασωλήνωσαν. Ήταν σε καταστολή, σε νάρκωση” εξομολογήθηκε.

(photo credit: patris news)

Ο 68χρονος εμβληματικός πρόεδρος της Βαρβακείου καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο όπως δήλωσε, η σύζυγός του στο TLIFE, επειδή εκείνη κατάγεται από τον Ελαιώνα Πύργου, είχαν φτιάξει εκεί ένα σπίτι: “Είχαμε εκεί έναν ωραίο κήπο με λουλούδια και μου έλεγε εδώ είναι ο παράδεισός μου. Μου έλεγε θα με φέρεις εδώ δίπλα στον παράδεισο”.

Εκεί ο Κλεάνθης Τσιρώνης είχε δημιουργήσει μία καταπράσινη φάρμα γεμάτη ζώα, με έναν τεράστιο κήπο με όμορφα λουλούδια και ζαρζαβατικά και δίπλα να δεσπόζει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, που ήταν ο προστάτης του όπως είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του.

(photo credit: patris news)

Ο Κλεάνθης Τσιρώνης λάτρευε τη σύζυγο και τις δύο κόρες του. Με την σύζυγο του Αθανασία, ήταν μαζί πάνω από 25 χρόνια. Μαζί στα εύκολα, μαζί και στα δύσκολα. Όσοι τον ζούσαν από κοντά έκαναν λόγο για την μεγάλη αγάπη που έτρεφε  για την όμορφη σύζυγο του, μία ευγενική, καλοσυνάτη κυρία με Κάπα κεφαλαίο που τον αγαπούσε και τον λάτρευε. Οι κόρες του, η Κατερίνα και η Πόπη είναι 29 ετών και 28 ετών αντίστοιχα. Οι αδυναμίες της ζωής του, η μία κόρη του, η Πόπη εργαζόταν μαζί του στο μαγαζί, ενώ η Κατερίνα είναι τελειόφοιτος οικονομικών.

Όλοι όσοι τον ζούσαν από κοντά του έλεγαν μπράβο για όλα εκείνα που πέτυχε. Σύμφωνα με τη σύζυγό του, από 13 ετών ο Κλεάνθης Τσιρώνης άρχισε να δουλεύει. Από το χωριό “Γαλλικό Κιλκίς”, όπου γεννήθηκε ο ιστορικός πρόεδρος της Βαρβακείου ξεκίνησε να ασχολείται με το εμπόριο, ακολουθώντας τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα που ήταν έμπορος κρεάτων.

13 ετών ο Κλεάνθης Τσιρώνης φεύγει από το χωριό και αναζητά τη τύχη του στην Αθήνα. Έπιασε δουλειά σε ένα κρεοπωλείο στη Πλάκα και αργότερα στη Βαρβάκειο άνοιξε το δικό του μαγαζί.

(photo credit: patris news)

Σύμφωνα με την Αθανασία Τσιρώνη επί 55 χρονια ήταν στην αγορά. Ο ιστορικός πρόεδρος, η “ψυχή της Βαρβακείου”, όπως τον αποκαλούσαν οι συνάδελφοί του ήταν ένας άνθρωπος μαχητικός που αγωνιζόταν για τα αιτήματα των κρεοπωλών.

Όσοι τον ήξεραν αναγνωρίζουν πως ο Κλεάνθης Τσιρώνης κατάφερε με αγώνα και πολύ δουλειά να γίνει ο πρόεδρος, η ψυχή της Βαρβακείου αγοράς. 30 χρόνια να είναι η εμβληματική φυσιογνωμία της αγοράς των κρεοπωλών.

Η συζήτηση με την Αθανασία Τσιρώνη ολοκληρώνεται, με την ίδια να σημειώνει: “Με αγαπούσε και μου έλεγε δε θα σ αφήσω ποτέ και με άφησε”.

Η κηδεία του θα γίνει τη Κυριακή στο χωριό Ελαιώνας στο Πύργο Ηλείας.

 

Read More

And More