Κλειστά τα φαρμακεία – Απεργούν γιατροί του ΙΚΑ και νοσοκομειακοί!

Κλειστά τα φαρμακεία – Απεργούν γιατροί του ΙΚΑ και νοσοκομειακοί! | tlife.gr

Και η ταλαιπωρία συνεχίζεται για όσους έχουν ανάγκη γιατρούς και φαρμακοποιούς. Τα φαρμακεία παραμένουν κλειστά, ενώ σε 24ωρες απεργίες προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ και οι νοσοκομειακοί.

Αρχικά, οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν το κλείσιμο των φαρμακείων όλης της χώρας απο σήμερα μέχρι την Τετάρτη. Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα έως την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ μέχρι την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά και απο αύριο ξεκινούν απεργίες και οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλης την Ελλάδα.
Οι γιατροί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και διάλογο από μηδενική βάση, ενώ καταγγέλλουν τον υπουργό πως με “προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς της στιγμής επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του συνόλου των γιατρών και ειδικότερα των γιατρών του ΙΚΑ”.
Παράλληλα, με πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος ιατρών μελών του που δε θα τηρήσουν την ιατρική δεοντολογία θα κινήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αν συμμετάσχουν στον “απεργοσπαστικό μηχανισμό του υπουργείου Υγείας” όπως λένε και δέχονται προς εξέταση και συνταγογράφηση ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Ήδη πάντως σύμφωνα με πληροφορίες 20 γιατροί αρνήθηκαν να συνεργαστούν.
Ο ιατρικός σύλλογος σημειώνει επίσης ότι για επείγουσες περιπτώσεις συνταγογράφησης, οι ασθενείς μπορούν – χωρίς οικονομική επιβάρυνση – να εξυπηρετηθούν από τους απεργούς ιατρούς στο χώρο κατάληψης του υπουργείου (Αριστοτέλους 17).

READ more