Κλέλια Μενελάου: Μιλά πρώτη φορά για τη σχέση της με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη

Τα τελευταία χρόνια είδε πολλές φορές το όνομά της σε τίτλους θεμάτων sites και περιοδικών: χώρισε, παντρεύτηκε, ξαναχώρισε, είναι έτοιμη να αποκτήσει παιδί με τον σύντροφό της, Παναγιώτη Μπουγιούρη. Κι όλα αυτά εν αγνοία της, χωρίς να έχει μιλήσει ποτέ. Η Κλέλια Μενελάου δίνει την πρώτη της συνέντευξη στο κυπριακό περιοδικό Omikron και τον Πιερή Παναγή και μιλάει για όλα.

Στην Αθήνα βρίσκεται από τα 18 της. Αφού αποφοίτησε από την Εθνική Λυρική Σκηνή, έκτοτε ζει και εργάζεται εκεί.

«Πριν μερικές μέρες κάναμε πρεμιέρα. Είναι η πρώτη παράσταση στην οποία συμμετέχω επαγγελματικά πια, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, με το έργο «Η Ωραία Ελένη» όπου ερμηνεύω τη θεά Αφροδίτη. Γνωριστήκαμε με τον σκηνοθέτη το καλοκαίρι όταν είχε δει δουλειά μου, μου είπε για την παράσταση που θα έκανε κι ότι με σκέφτηκε για τον συγκεκριμένο ρόλο. Έτσι είπα το ναι, ξεκινήσαμε πολύωρες πρόβες και νομίζω θα μας δικαιώσει το αποτέλεσμα. Προς το παρόν πάντως, δεν έχω άγχος. Νομίζω θα αγχωθώ στην πρεμιέρα».

Όλο αυτό το τρέξιμο -παράσταση, πρόβες, editorial μόδας, κείμενα στην Athens Voice- τι στερεί από την καθημερινότητά της; «Δεν νιώθω να στερούμαι κάτι… Κάνω κάτι που μου αρέσει επομένως κατά κάποιο τρόπο απολαμβάνω την κούραση από τις πρόβες και το ότι είμαι συνέχεια στο τρέξιμο. Είναι κάτι καινούριο για μένα επομένως το απολαμβάνω. Νιώθω ότι αξίζει τον κόπο».

Ούτε ο Παναγιώτης δεν παραπονιέται; «Έφτασε η ώρα να μιλήσουμε και γι’ αυτό;» λέει και χαμογελά πίνοντας μια γουλιά από το τσάι της. Είναι αμήχανη και κουμπωμένη γιατί πολλές φορές είδε το όνομα της να πρωταγωνιστεί κατά καιρούς σε site και μπλογκ: «Ένα βήμα πριν την εκκλησία», «Χωρισμένοι στο ίδιο νησί», «Το μωρό που θα αλλάξει τη ζωή τους», «Έτοιμοι για γάμο» είναι μόνο μερικοί από τους τίτλους άρθρων με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη –τον σύντροφό της- και την ίδια πρωταγωνιστές.

«Ό,τι γράφτηκε, γράφτηκε χωρίς να έχουμε μιλήσει ποτέ ούτε εγώ ούτε ο Παναγιώτης. Πολλές φορές, αναρωτιέμαι πού τα βρίσκουν. Στην αρχή με θύμωνε. Ήταν άβολο να γράφει για μένα ο καθένας, ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Πια δεν τους δίνω ιδιαίτερη σημασία, έχω μάθει να τα χειρίζομαι. Δεν θέλω να το αφήσω να με επηρεάζει». Με τον Παναγιώτη, παραδέχεται πως ταίριαξαν από την αρχή της σχέσης τους με ένα μαγικό τρόπο.

«Σε έναν άνθρωπο δεν σε γοητεύει μόνο ένα πράγμα: το χρώμα των ματιών του ή τα χέρια του. Είναι μια γενική αύρα που σε ελκύει. Έτσι συνέβη και με τον Παναγιώτη. Γνωρίζοντάς τον, ταιριάξαμε σε πολλά πράγματα. Επειδή και ο ίδιος είναι καλλιτέχνης, νομίζω είναι πιο εύκολο να ταυτιστούμε». Και τα βασικά συστατικά για μια σχέση ποια είναι Κλέλια; «Νομίζω το κυριότερο είναι η εμπιστοσύνη μεταξύ του ζευγαριού. Παράλληλα πρέπει να υπάρχει συμβιβασμός. Να ακούς τα θέλω και τις ανάγκες του συντρόφου σου. Δεν μπορείς να ζεις όπως όταν ήσουν μόνος σου. Ιδιαίτερα όταν συγκατοικείς με τον άλλο πρέπει να γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις. Έτσι γίνεται και σε μας, δεν διαφέρουμε από τα άλλα ζευγάρια».

Και πώς σκέφτεται το μέλλον; Τι θέλει να κάνει; «Ιδανικά θέλω να ανοίξω μια σχολή χορού. Δεν νομίζω να είναι στην Κύπρο ή την Αθήνα. Θέλω να το ψάξω έτσι ώστε να κάνω αυτό που με αντιπροσωπεύει και που ονειρεύομαι. Δεν ξέρω αν θα κάνω οικογένεια ή πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θέλω να έχω το σκυλάκι μου -ένα χαριτωμένο και ήσυχο Yorkshire-, να είμαι καλά και υγιής για να μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ, το μπαλέτο. Και δίπλα μου να έχω ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν».

Read More

And More