Κλέλια Ρένεση – Υπερασπίζεται δημόσια τον Μιθριδάτη: “Ό,τι θέλει θα γράψει και καλή σας χώνεψη”

Τον Μιθριδάτη θέλησε να υποστηρίξει δημόσια η Κλέλια Ρένεση.

Με ένα μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η πρωταγωνίστρια της σειράς του Alpha, Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα, έδειξε να μη μασάει τα λόγια της και να τάσσεται υπέρ του μουσικού και του νέου του τραγουδιού, με τίτλο «Για να μην στα χρωστάω» που έχει σαφείς πολιτικές αιχμές.

Το 12λεπτο μουσικό κομμάτι χωρίζεται σε έξι μέρη και κεντρικά θέματα του σχολιασμού του είναι η διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας, τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, καθώς και το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση γι’ αλλαγές στα εργασιακά.

«Ο καλλιτέχνης για να εκφραστεί δεν χρειάζεται να περάσει από καμιά κοινωνική λογοκρισία, ούτε να αναζητήσει την ταυτότητα του παρελθόντος. Δεν ανήκει ούτε στο χθες ούτε στο αύριο ούτε στις προσδοκίες του κοινού. Ανήκει μόνο στη στιγμή αυτή που ο ουρανός σκύβει από πάνω του και τον αγκαλιάζει.

Κανείς δεν σας χρωστάει εξήγηση για τίποτα κ πάρτε το χαμπάρι. Οι πένες στο τραπέζι, το χαρτί λευκό και το όνειρο στη γωνία να σιγοβράζει.

Πόσο μικρός είναι ο μπόμπος που ψάχνει ένα ένα τα στιχάκια του Μιθριδάτη για να βρει ένα “ατόπημα” που θα τον δικαιώσει στη δική του πλάνη, πόσο αφελής είναι αυτός που κρίνει τις πολιτικές απόψεις μου με γνώμονα το μέγεθος του σουτιέν μου και τα ρούχα των ρόλων μου, πόσα χρόνια απύθμενος σκοταδισμός με σημαία την ανημποριά τους.

Τα πόδια σας σέρνονται έξω από τις πόρτες της ζωής και εκλιπαρούν για μια σταλίτσα διψασμένα. Το σθένος σας αρκείται σε δυο αράδες άνανδρου σχολιασμού καθώς τρώτε τα νύχια σας και τα σωθικά σας.

Και για να τελειώνουμε με τα λιγούρια:

Για να καταφέρεις να βγεις μπροστά και να αρθρώσεις λόγο που θα ακουστεί, έχεις πληγιάσει πόδια, έχεις  κοπεί στα τρία και έχεις ξαναενωθεί. Και ξέρεις πώς είναι να σε χτυπάει στα μούτρα ο βοριάς.

Ό,τι θέλει θα γράψει ο Μιθριδάτης και καλή σας χώνεψη» έγραψε η Κλέλια Ρένεση.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Klelia Renesi (@klelia_renesi)

Read More

And More