Κωνσταντία Δημογλίδου, η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας εξομολογείται: «Το παιδί μου κινδύνευσε στη γέννα»

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία ∆ηµογλίδου, μιλάει στη “Secret” και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη για τη ζωή της, τον ρόλο της στο Σώµα και το γεγονός που την πανικόβαλε.

Είσαι μόλις 33 ετών και είσαι εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνοµίας, μια γυναίκα σε έναν ανδροκρατούµενο χώρο. Πώς σε υποδέχτηκαν;

Ήµουν τυχερή στην πορεία µου. Όταν βγήκα από τη Σχολή Αξιωματικών, ήμουν μόλις 22 ετών. Καλώς ή κακώς, όταν βγαίνουμε από τη Σχολή Αξιωματικών, αναλαμβάνουμε ηγετικές θέσεις. Από την αρχή διοικούμε. Εγώ βρέθηκα σε ένα Αστυνομικό Τμήμα στο Κερατσίνι. Πολύ δύσκολο Τμήμα, πολύ μεγάλος τομέας, περιοχή µε πολλά προβλήματα. Ήμασταν μόνιμα σε εγρήγορση. Ανέλαβα καθήκοντα διοίκησης άμεσα, γιατί ο διοικητής µου είχε ένα ατύχημα, τραυματίστηκε και ήμουν εγώ μετά από εκείνον.

Οπότε στα 22 µου βρέθηκα να διοικώ ένα Τμήμα µε πάνω από 50 ανθρώπους, οι οποίοι µε σεβάστηκαν από την πρώτη στιγμή. ∆εν είδα ποτέ διάκριση στο πρόσωπό µου επειδή είμαι γυναίκα. Ούτε επειδή ήμουν μικρή. Προσπάθησα να είμαι δίκαιη µε το προσωπικό. Είχα έναν αξιωματικό στη σχολή που έλεγε: «Είμαι καλός µε τους καλούς και όχι άδικος µε τους κακούς».

Είσαι παντρεμένη µε τον Παναγιώτη, που είναι αστυνομικός, και έχετε δύο παιδιά.

Με τον Παναγιώτη γνωριστήκαμε στην πρώτη πρακτική. Πήγα για πρακτική σε ένα Αστυνομικό Τμήμα και τον γνώρισα εκεί. Ήμουν 20 χρόνων και από τότε είμαστε μαζί. Ήταν έρωτας µε την πρώτη ματιά. Ήταν ένα πολύ καλό και όμορφο παιδί και συνεχίζει να είναι έτσι.

Σε ζηλεύει;

Όχι, με θαυμάζει. Αν µε ζήλευε, δεν θα μπορούσα να είμαι και μαζί του.

Ποια στιγμή της ζωής σου μέχρι τώρα σε έχει λυγίσει;

Μια στιγμή που µε έκανε να πανικοβληθώ ήταν µόνο η γέννηση του δεύτερου παιδιού µου, γιατί είχα μια επιπλοκή κατά τη διάρκεια του τοκετού και εκεί κατάλαβα πόσες φορές είμαστε κοντά στον θάνατο οι άνθρωποι.

Τι συνέβη ακριβώς;

Ενώ κυλούσαν όλα φυσιολογικά και ξεκίνησα να γεννήσω φυσιολογικά, ξαφνικά είχα μια επιπλοκή και κινδύνευσα να χάσω το παιδί µου. Παραλίγο να πνιγεί κατά τη διάρκεια της γέννας. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια µου. Ήταν η μόνη στιγμή που µε τάραξε τόσο πολύ στη ζωή µου.

Read More

And More