Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Tο τσουνάμι των αποχωρήσεων από την εκπομπή και το ταξίδι στη Ρώμη!

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα μικρό κι αθώο κορίτσι που είχε το μεγάλο όνειρο να ασχοληθεί με το μαγικό κόσμο της τηλεόρασης. Ενα όνειρο τόσο μεγάλο και τόσο έντονο που αποφάσισε να το κάνει πραγματικότητα με κάθε τρόπο και απ ότι έδειξαν στην πορεία και τα τηλε-φαινόμενα και με κάθε κόστος.

Οπως και πολλές,πολλές άλλες κοπελίτσες της ηλικίες της, λοιπόν, αποφάσισε αρχικά να βρεθεί στο χώρο του μόντελινγκ έτσι ώστε να μπορέσει στην συνέχεια ν ΄ανοίξει την πόρτα της τηλεόρασης. Και έτσι κι έγινε… Το αθώο κορίτσι από την Ρόδο, γράφεται σε γραφείο μόντελινγκ μπαίνει στο χώρο της εγχώριας σόου-μπιζ και κάπως έτσι περνά και το κατώφλι του Alpha.

Η νέα και αθώα Κωνσταντίνα Σπυροπούλου μετά από συμφωνία του γραφείου μόντελινγκ με το οποίο συνεργαζόταν βρίσκεται στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, όπου και συμμετέχει φυσικά ως μοντέλο. Τι άλλο; Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχαμε ακόμα καταλάβει όλοι εμείς, πως το κορίτσι αυτό θα θελήσει μέσα σε χρόνο – ρεκόρ να γίνει η… απόλυτη παρουσιάστρια.

Μέσα από το πρωινό – τότε – της Ελένης, η Ελένη γνωρίζει την Κωνσταντίνα, την πιστεύει και όπως έχει πει και η ίδια πολλές φορές μέσα από διάφορες δηλώσεις της αρχίζει να την παρακινεί να κυνηγήσει το όνειρό της. Στην συνέχεια βέβαια εξελίσσεται σε μέντορας της Κωνσταντίνας, μιας και αναλαμβάνει σε πρώτη φάση σχεδόν αποκλειστικά το τηλεοπτικό της… baby siting!

Τι να κάνει, πως να το κάνει, πως να χειριστεί κάποια πράγματα, τι εικόνα να δημιουργήσει και να βγάλει προς τα έξω, πως να στήσει όλο αυτό το παιχνιδάκι με τους παπαράτσι και το κυριότερο; Πως να κρατά την ψυχραιμία της στα δύσκολα με τα Media. Αλλωστε, το να βρίσκεσαι εντελώς στα πρώτα σου βήματα και να έχεις από δίπλα την μεγαλύτερη τηλε-περσόνα της Ελλάδας (είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι έτσι είναι…) δεν είναι και λίγο πράγμα. Είναι ψήφος προτίμησης που σαφέστατα και επηρεάζει, άσε που παίρνεις και ταχύρυθμα σε φιλικές τιμές.

Και ενώ η Κωνσταντίνα βρίσκεται στην εκπομπή της Ελένης, ο Alpha αίφνης την… εντοπίζει, την ξεχωρίζει, πιστεύει σε αυτή και αποφασίζει να της δώσει την μεγάλη της ευκαιρία. Η ευκαιρία αυτή είναι το “Μες την καλή χαρά”. Αποτέλεσμα; Μία ωραία πρωία η Κωνσταντίνα αρχίζει να δουλεύει στην εκπομπή και άμεσα, πολύ άμεσα, πιο άμεσα… πεθαίνεις την βλέπουμε να στρογγυλοκάθεται στο καναπέ της εκπομπής και να παρουσιάζει διάφορα θεματάκια.Είναι τότε που ακούγαμε διάφορα θεικά του τύπου… αν είναι η Φθιώτιδα στην Ελλάδα,ή ότι προτιμά το φίδι σε τσάντες και σε παπούτσια γιατί είναι και… ζωόφιλη!!!

Από εκείνη την στιγμή και μετά αρχίζουμε όλοι να απολαμβάνουμε το τηλεοπτικό της ταμπεραμέντο, το οποίο πραγματικά ώρες-ώρες ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και κάθε φαντασία.Μόνο που όσο ξεκινά να ξετυλίγεται το ταμπεραμέντο της αθώας Κωνσταντίνας αρχίζουν σιγά-σιγά από δίπλα της να γίνονται… μαγική εικόνα πολλοί και διάφοροι. Τον χορό ανοίγει η Ευαγγελία Αραβανή η οποία χωρίς να προλάβει καλά-καλά να δει από που της ήρθε βρίσκεται εκτός της εκπομπής.

Από την επόμενη μέρα κιόλας το “Μες την καλή χαρά” γίνεται συνώνυμο της ίντριγκας και του φοβερού παρασκηνίου με κόσμο και ντουνιά να πηγαινοέρχεται πίσω από τις κάμερες. Σκηνοθέτες, αρχισυντάκτες, ρεπόρτερ…

Μάλιστα τότε ο Βασίλης Δρυμούσης, που συμμετείχε στην εκπομπή έσπευσε να ξεκαθαρίσει όταν ρωτήθηκε πως “η Ναταλία δεν είχε σχέση με την απομάκρυνση της Ευαγγελίας” και να προσθέτει με νόημα πως «κάποιος από το κανάλι που παίρνει αποφάσεις έκρινε ότι η κοπέλα αυτή έχει τα ανάλογα προσόντα και μπορεί να υποστηρίξει τη θέση αυτή».
Και από εδώ και στο εξής το… αθώο μέχρι εκείνη την στιγμή κορίτσι μεταμορφώνεται σε… εξολοθρευτή, που τύφλα να ΄χει ο Σβατζενέιγκερ,καλή του ώρα εκεί που βρίσκεται. Το τσουνάμι των τρελών αποχωρήσεων ξεκινά περίπου ένα χρόνο αργότερα, όταν ο Alpha αποφασίζει αιφνιδιαστικά να αλλάξει η αρχισυντάκτρια (Μαίρη Κούσουλα) και ο σκηνοθέτης (Περικλής Ασπρούλιας) του «Μες Στην Καλή Χαρά».

Της αποχώρησης είχε προηγηθεί φυσικά θερμό επεισόδιο, με πρωταγωνίστρια -ποια άλλη;- την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: σύμφωνα με τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, ο σκηνοθέτης καταφέρθηκε εναντίον την ξανθιάς, χωρίς να γνωρίζει ότι το ακουστικό της ήταν ανοικτό και τον άκουγε! Στο break, η Κωνσταντίνα ζήτησε από την αρχισυντάκτρια να μάθει ποιος ήταν εκείνος που της «έσουρε» τα εξ’ αμάξης, απάντηση την οποία ουδέποτε πήρε. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ήρθαν οι αντικαταστάσεις…

Βέβαια, στο τέλος της σεζόν παρακολουθήσαμε και την… ηρωική έξοδο της Ναταλίας Γερμανού και από την εκπομπή, αλλά και από το κανάλι, η οποία εννοείται πως διαπίστωσε πάρα πολύ γρήγορα πως δύο βασικές παρουσιάστριες σε μία μόνο ταπεινή εκπομπή δεν χωρούν.

Κάτι που μάλλον δεν θέλησε αρχικά να πιστέψει η διάδοχος της… ηλεκτρικής καρέκλας της εκπομπής Κατερίνα Καραβάτου. Η Κατερίνα επιστρέφει πέρσι στον Alpha και στην εκπομπή “Μες την καλή χαρά”, για να αποχωρήσει στο φινάλε της σεζόν “Μες την… κακή χαρά” και αφού τα νεύρα της έχουν γίνει κρόσσια. Αλλωστε, μπορεί η Κατερίνα on camera να μην έκανε ποτέ δηλώσεις και να μην έδωσε ποτέ το δικαίωμα για να πει κανείς τίποτα για ΄κείνη, όμως, στον αέρα κάθε Σαββατοκύριακο όσο η Κωνσταντίνα αλώνιζε άνετη κι ωραία χωρίς να σέβεται τις τηλεοπτικές ισορροπίες και χωρίς να ξέρει τι πάει να πει συναδελφικότητα, αλλά και τηλεοπτική σεμνότητα, εκείνη δεν μπορούσε να κρύψει πάντα με επιτυχία το πόσο δύσκολα τα περνούσε.

Φυσικά, για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και είναι το άτιμο πάντα το ίδιο απολαυστικό. Γιατί είμαι βεβαία πως η Κατερίνα Καραβάτου μέσα από την μεγάλη επιτυχία που σημειώνει η εκπομπή της στο “Ε”, “Στα καλά καθούμενα”, εξαφανίζοντας από τον τηλεοπτικό χάρτη το “Σπίτι μου σπιτάκι μου”, δεν μπορεί ένα αίσθημα δικαίωσης και θριάμβου θα το αισθάνεται.

Και έρχομαι και πάλι στο τώρα και στην Κωνσταντίνα, όπου επιτέλους φέτος το μεγάλο της τηλεοπτικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Στέφεται βασική παρουσιάστρια και κάνει πρεμιέρα στους δέκτες μας μέσα από το… τηλε-ανάκτορό της. Βέβαια, στέφθηκε βασική παρουσιάστρια αφού από πέρσι είχε αναλάβει το προσωπικό της… τρέινινγκ η έμπειρη Ζήνα Κουτσελίνη.

Η Ζήνα Κουτσελίνη επιστρέφει πέρσι το καλοκαίρι στον Alpha αναλαμβάνει χρέη υπεύθυνης, ψυχαγωγικού προγράμματος και φυσικά και την προσωπική… προπόνηση της με το ζόρι… απόλυτης παρουσιάστριας, μιας και είπαμε το κορίτσι ήταν το πουλέν του καναλιού και ήθελαν να το στηρίξουν με κάθε τρόπο.

Ομως, έλα που το “Σπίτι μου σπιτάκι μου” βγαίνει στον αέρα και δεν συγκινεί κανέναν – εντελώς αναμενόμενο – και αρχίζει η ελεύθερη πτώση του στους πίνακες τηλεθέασης; Τότε είναι που σήμανε ο συναγερμός. Αυτομάτως εννοείται πως ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση της συνεργασίας των δύο γυναικών, με την Ζήνα στο τέλος να βρίσκεται εκτός εκπομπής και στην συνέχεια καναλιού. Οι αποχωρήσεις ,όμως, από την εκπομπή μόλις έχουν ξεκινήσει και δεν λένε να σταματήσουν…

Η εκπομπή αλλάζει αρχισυντάκτες και γενικότερα συνεργάτες σαν τα πουκάμισα και κανείς δεν φαίνεται ικανός για να σταθεί στο πλευρό της με το ζόρι απόλυτης παρουσιάστριας… Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Οπότε έχουμε και λέμε φέτος από την εκπομπή μέσα σε μόλις ένα μήνα έχουν φύγει οι: Ζήνα Κουτσελίνη, Νίκος Παρτσώλης, Ελευθερία Κεφαλά, Ευτύχης Γρυφάκης και μόλις χθες ο Αρης Λιαπάτης και όσο τα ποσοστά τηλεθέασης παίρνουν την κατηφόρα, τόσο δεν θα στεριώνει άνθρωπος.

Γι ΄αυτό σου λέω, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, ένα… αθώο κορίτσι ή ο ίδιος ο… εξολοθρευτής;;; Εσύ αποφασίζεις!

ΥΓ: Ασχετο, αλλά να στο πω κι αυτό, οι πληροφορίες μου λένε πως την ώρα χθες που γινόταν στον Alpha ο κακός χαμός με την νέα παραίτηση του Αρη Λιαπάτη, η αθώα Κωνσταντίνα βρισκόταν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Ρώμη με κολλητή της φίλη και έκανε το κορίτσι… shopping therapy, όπως κάνουν άλλωστε – σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις της – όλα τα απλά, καθημερινά κορίτσια της ηλικίας της !!!

Read More

And More