Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για όλα: Οι καταγγελίες που γνώριζε, η φιλία του με δύο καταγγελόμενους και τα δάκρυα

O Κωνσταντινος Μαρκουλάκης μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή “Πάμε Δανάη“. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης το τελευταίο διάστημα είδε το όνομά του να γίνεται στόχος αρνητικών σχολίων, εξαιτίας των καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για φιλικό του πρόσωπο και στενό του συνεργάτη.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης χωρίς να κρυφτεί πίσω από τις λέξεις, μίλησε ανοιχτά για όσα του καταλογίζονται, αναφέρθηκε σε όσα γνώριζε αλλά και σε αυτά που τον έκαναν να πέσει από τα σύννεφα. Τόνισε τη σημαντικότητα του να καθαρίσει όχι μόνο ο χώρος του θεάτρου από τέτοια φαινόμενα αλλά και ολόκληρη η κοινωνία. ΄Έφτασε μάλιστα, σε σημείο από την έντονη συναισθηματική φόρτιση να μην μπορέσει να κρύψει τα δάκρυά του για τις απίστευτες κατάρες που δέχεται ο ίδιος και η οικογένειά του.

“Είναι μια στιγμή που μέσα από μια τρομερή γενναιότητα που επέδειξαν γυναίκες και άντρες και μέσα από αυτό το κίνημα που έχει μια τεράστια σημασία του να σταματήσει ο κόσμος να φοβάται, πιστεύω ότι αυτό θα φέρει μια καινούργια εποχή όχι μόνο για το θέατρο αλλά για όλους τους εργασιακούς χώρους της Ελλάδας” είπε αρχικά ο ηθοποιός και τόνισε όμως πως το θέατρο δεν είναι μόνο έτσι αλλά έχει και τη θετική του πλευρά.

“Είναι απολύτως θεμιτή η αγωνία του κόσμου που λέει “μα καλά δεν ήξεραν”; Eγώ προσωπικά για κάποιες ιστορίες δεν έπεσα από τα σύννεφα, έπεσα όμως για κάποιες άλλες” σημείωσε και λίγο μετά συνέχισε αναφέροντας: “Μου έτυχε περίπτωση μιας συμπεριφοράς κακοποιητικής -όχι σεξουαλικού χαρακτήρα- σε φιλικό μου πρόσωπο… Ζήτησα να παρέμβω, αλλά μου είπε το φιλικό μου πρόσωπο να μην το κάνω… Δε πρόκειται να αποκρύψω τίποτα… Έχουμε δυο είδους συμπεριφορές. Έχουμε κακοποιητικές συμπεριφορές που συμβαίνουν στα πλαίσια της πρόβας και έχουν να κάνουν με λεκτική και ψυχική βία. Το άλλο είδος έχει να κάνει με κακοποιητικές συμπεριφορές γεννετήσιου τύπου. Το ένα κομμάτι είναι κάτι που μπορεί κανείς να το νιώσει σε μια πρόβα… Το άλλο κομμάτι που έχει να κάνει με παρενοχλήσεις σεξουαλικού χαρακτήρα γίνεται πάντα εν κρυπτώ, Δεν τα κάνουμε παρουσία τρίτου, στο φως του ήλιου ούτε καν εν γνώσει των πιο κοντινών μας” τόνισε και ξεκαθάρισε πως για τις μόνες πράξεις που μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα είναι οι δικές του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην εμπλοκή τόσο του δικού του ονόματος του, όσο και συγγενικών του προσώπων, εξαιτίας της φιλικής σχέσης και συνεργασίας που είχε με κάποιους από τους καταγγελλόμενους.

Δεν έχω υπάρξει φίλος και συνεργάτης μόνο με ένα από τα πρόσωπα που καταγγέλλονται αλλά έχω υπάρξει στενός συνεργάτης και φίλος με τουλάχιστον δυο πρόσωπα από αυτά που καταγγέλλονται…  Οι πράξεις σεξουαλικού χαρακτήρα γίνονται εν κρυπτώ… Με κανέναν από τους ανθρώπους αυτούς δεν κάναμε παρέα μιας καθημερινότητας. αλλά και πάλι δε μπορείς να γνωρίζεις τι κάνει ο άλλος όταν γυρίζει σπίτι του… Γνωρίζω γιατί υπάρχει αυτή η επίθεση στο πρόσωπό μου και δεν έχει να κάνει μόνο με τη φιλική και επαγγελματική μου σχέση με αυτούς τους ανθρώπους… Είναι απολύτως ψευδές, δεν είμαι το είδος του ανθρώπου που θα έκανε κάτι τέτοιο όπως και κανένας από το περιβάλλον μου. Δεν έχω εμπλακεί ποτέ ούτε εγώ ούτε κανείς από το περιβάλλον μου σε κανενός είδους συγκάλυψη… Δεν είμαι σε θέση να υπερασπιστώ κανέναν… Είναι πολύ σημαντικά πολλά από αυτά που λέγονται, μερικά μου έχουν σηκώσει την τρίχα κάγκελο. Για κάποια είχαμε ακούσει όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι μπροστά μου δεν συνέβη ποτέ κάτι κακοποιητικό αν είχε συμβεί κάτι θα είχα πάρει θέση” είπε.

Ακόμα ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αναλάβει σε καμία περίπτωση τον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο καθώς ούτε του έχει γίνει ποτέ κάποια πρόταση αλλά και γιατί δεν επιθυμεί να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

Τέλος, ο ηθοποιός δεν κατάφερε να κρύψει και την έντονη ενόχλησή του για όσους εκφράζοντας τον θυμό τους στέλνουν κατάρες και εύχονται να πάθει καρκίνο. Μιλώντας, μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα, δεν κατάφερε να κρύψει τη συναισθηματική του φόρτιση, και με τρεμάμενη φωνή τόνισε πως δεν πρέπει να φτάνουμε σε τέτοια σημείο γιατί δεν μας αξίζει να διαλυθούμε αλλά αυτό που μας αξίζει είναι να καθαρίσει ο κόσμος από τέτοια φαινόμενα παρενοχλήσεων και βίας.

Read More

And More