Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Κάποιοι θεώρησαν ότι το MeΤοο είναι μια ευκαιρία να αναδειχτούν σε ιερείς και ιέρειες ενός αγώνα»

Με αφορμή τη νέα παράσταση που σκηνοθετεί στο θέατρο Παλλάς, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μαζί με τους πρωταγωνιστές του «Σώσε» παραχώρησαν συνέντευξη στο περιοδικό OK! και τη Φανή Πλατσατούρα.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αναφέρθηκε και στο κίνημα του #ΜeΤoo και τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον χώρο του θεάτρου.

«Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση στον χώρο του θεάτρου με τα γεγονότα του #ΜeΤoo. Μαζί με τα κλειστά θέατρα λόγω πανδημίας έφερε σε πολλούς από εμάς –σίγουρα σε μένα– μια πολύ περίεργη ψυχική διάθεση. Και λόγω του χειρισμού από μια μερίδα ανθρώπων προκάλεσε ένα τοξικό κλίμα μέσα στο θέατρο και στις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, που στην πραγματικότητα δεν είχαν κάτι να χωρίσουν.

Κάποιοι ίσως θεώρησαν ότι όλο αυτό είναι και μια ευκαιρία να αναδειχτούν σε ιερείς ή ιέρειες ενός αγώνα, ας πούμε. Η εποχή όπου κάποια πράγματα μπορούσαν να γίνουν επιτρεπτά ή τέλος πάντων να μη μιλάμε για αυτά αλλάζει και έρχεται η εποχή όπου κάθε άνθρωπος μπορεί να διεκδικήσει πλέον το δικαίωμά του να πηγαίνει στην εργασία του και να επιστρέφει από αυτή γεμάτος χαρά και δημιουργικότητα. Και να μην κινδυνεύει να κακοποιηθεί κανένας από κανέναν. Κι αυτό όχι μόνο στο θέατρο, σε κάθε εργασιακό χώρο. Και δεν υπάρχει άνθρωπος του θεάτρου που να διαφωνεί με αυτό το αξίωμα. Ο χειρισμός όμως δημιούργησε μια σειρά από παρατράγουδα» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο περιοδικό.

Φωτογραφία: Κοσμάς Κουμιανός

Read More

And More