Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Στηρίζει δημόσια την Μαρία Σάκκαρη μετά την σεξιστική επίθεση εις βάρος της

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Μαρία Σάκκαρη ζουν ένα πολύ τρυφερό ειδύλλιο τους τελευταίους μήνες με τον γιο του Πρωθυπουργού να στηρίζει μέχρι τέλους την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.

Εδώ και λίγες ώρες, έχει προκαλέσει σάλο ένα άκρως σεξιστικό σχόλιο που έκανε η Άννα Ελεφαντή στο Twitter. Πιο συγκεκριμένα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε για την Μαρία Σάκκαρη -χωρίς να αναφέρει το όνομά της- με αφορμή τα όσα έγιναν με την τηλεοπτική κάλυψη στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ζούμε στη χώρα που για να σε δείχνει η ΕΡΤ πρέπει να έχεις γκόμενο τον γιο του Πρωθυπουργού».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο και ύψωσε «τείχος προστασίας» για την Μαρία Σάκκαρη κάνοντας μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Είναι αδιανόητο να γίνεται μέρος μίας τόσο φτηνής πολιτικής κριτικής μία πρωταθλήτρια η οποία με κόπο και θυσίες έχει καταφέρει τόσα πολλά. Θεωρώ ανεπίτρεπτο να στοχοποιείται μια κοπέλα η οποία έχει προσφέρει τόσα πολλά στον ελληνικό αθλητισμό και στην Ελλάδα συνολικά. Και να στοχοποιείται μόνο και μόνο λόγω της προσωπικής της ζωής.

Προς την κυρία Ελεφάντη και τους υπόλοιπους σχολιαστές… αν και λυπάμαι που συμπεριλαμβάνομαι στη ρητορική μίσους και στη χυδαία επιχειρηματολογία σας, το έχω αποδεχτεί πλέον. Αλλά θα σας παρακαλούσα να σεβαστείτε την Μαρία, η οποία δεν φταίει σε τίποτα απολύτως, δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα, και έχει δεχθεί σεξιστική και χυδαία επίθεση σε μια περίοδο μάλιστα όπου αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Τα όρια έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Ας τραβήξουμε όμως εδώ μία γραμμή».

 

Πάντως, η ηθοποιός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «μοιράστηκε» την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και απάντησε το εξής: «Συμφωνώ απόλυτα. Αυτά να τα πείτε στους επικοινωνιολόγους της ΝΔ που με χυδαίο τρόπο εκμεταλλεύονται τη σχέση σας. Η Μαρία Σάκκαρη είναι μια σημαντική αθλήτρια και της εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία».

Η Άννα Ελεφαντή, ωστόσο, διέγραψε την αρχική της ανάρτηση, ωστόσο λίγες ώρες μετά ανάρτησε ξανά το tweet, συμπληρώνοντας: «Έσβησα το προηγούμενο tweet μου λόγω των άθλιων σεξιστικών σχολίων. Με μεγάλη μου χαρά όμως βλέπω ότι η αθλιότητα συνεχίζεται. #ΝΔ_απατεωνες #ΝΔ_ξεφτιλες».

 

Read More

And More