Κόντεψα να πεθάνω από ανορεξία! Τα πρότυπα των περιοδικών με επηρέασαν!

Για τον εφιάλτη που έζησε πριν από τρία χρόνια, όταν πήγε να χάσει τη ζωή της από την ανορεξία μίλησε μια 20χρονη που έφθασε να ζυγίζει περίπου 30 κιλά. Η νεαρή κοπέλα κατηγόρησε τα γυναικεία περιοδικά για το πρόβλημα της υγείας της και μίλησε για τη μάχη που έδωσε για να ξεφύγει από την ανορεξία.
“Η ανορεξία μου τροφοδοτήθηκε από τα περιοδικά με τους celebrities”, δήλωσε η Rachael Johnston αποκαλύπτοντας της εμμονή που είχε με τις αδύνατες φιγούρες των διάσημων που έβλεπε στα περιοδικά. Η νεαρή κοπέλα που σήμερα είναι 20 χρονών και έχει αποκτήσει φυσιολογικό βάρος εξομολογήθηκε ότι πριν από τρία χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με το θάνατο, με τους γιατρούς να της δίνουν 48 ώρες ζωής, όταν έφθασε 30 κιλά μετά από τέσσερα χρόνια μάχης με την ανορεξία.

Τώρα που είναι πλέον καλά, βρίσκει το θάρρος να μιλήσει για την περιπέτειά της και να αποτρέψει και άλλα παιδιά να αντιμετωπίσουν το ίδιο. Την ίδια στιγμή, η μητέρα της ζητά από την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει προειδοποιητικά μηνύματα στα περιοδικά να κάνουν ρετούς στις celebrities δημιουργώντας ψευδείς εικόνες στα παιδιά, όμοια με αυτά που αναγράφουν τα πακέτα τσιγάρων.
Η 20χρονη Rachael άρχισε να έχει προβλήματα με την ανορεξία στα 13 της, όταν ξεκίνησε να κοιτά τα περιοδικά και τους celebrities και έπαθε εμμονή με τα καλλίγραμμα σώματα. Όταν έβλεπε, όμως, πως δεν μπορεί να έχει το αψεγάδιαστο κορμί που ήθελε άρχισε να τρώει μισό μήλο κάθε δυο μέρες ή ακόμη και να μένει νηστική για δέκα μέρες.

Read More

And More