Κοντού – Λέχου – Τουμασάτου: Γιατί συναντήθηκαν χθες βράδυ στο κέντρο της Αθήνας; Φωτογραφίες

O Σταυριανός Κιναλόπουλος συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό, το Νοέμβριο του 2011, μέσα από το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Ασανσέρ», το οποίο βραβεύτηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου της UNESCO (I.T.I). Έχει εκδώσει και ανεβάσει στο θέατρο άλλα τέσσερα έργα, «Κι απόψε ένα τρένο έχασα», «Τρία Κάππα», «Ορνιθόρυγχος» και «Τικ-Τακ Ακριβώς».

Το «Παλέρμο, Έπεσε η Νύχτα» είναι το δεύτερο προσωπικό του αστυνομικό μυθιστόρημα και αποτελεί τη δεύτερη περιπέτεια, της ντετέκτιβ Άρτεμης Ζαφείρη – μια συνέχεια του πρώτου του μυθιστορήματος με τίτλο «ΚΙΧ», το οποίο χαρακτηρίστηκε ως παγκόσμια αστυνομική καινοτομία.

Το βράδυ της Τρίτης, στο νέο φουαγιέ του Θεάτρου Παλλάς, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ολοκαίνουριου βιβλίου του, με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών». Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Αφροδίτη Γραμμέλη, ενώ στο τέλος της βραδιάς η Σοφία Κουρτίδου ερμήνευσε ένα ιταλικό νανούρισμα. Μάλιστα, αποσπάσματα διάβασε οι ηθοποιοί: Κατερίνα Λέχου, Μαριάννα Τουμασάτου, Γιώργος Χρανιώτης και Μάρω Κοντού.

Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE ήταν εκεί και εξασφάλισε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Γιώργος Χρανιώτης – Σταυριανός Κιναλόπουλος – Κατερίνα Λέχου

Κατερίνα Γκαγκάκη – Μέμος Μπεγνής – Δημήτρης Μηλιόγλου – Πάνος Κατσαρίδης

Σοφία Κουρτίδου – Μαριάννα Τουμασάτου – Κατερίνα Λέχου

Σταυριανός Κιναλόπουλος – Μάρω Κοντού – Σοφία Κουρτίδου

Κατερίνα Λέχου

Γιώργος Χρανιώτης – Σοφία Κουρτίδου

Μαριάννα Τουμασάτου – Αλέξανδρος Σταύρου

Τουμασάτου – Κοντού – Κιναλόπουλος – Χρανιώτης – Γραμμέλη – Λέχου – Κουρτίδου

Αφροδίτη Γραμμέλη

Μάρω Κοντού

Σοφία Κουρτίδου

Κιναλόπουλος – Γραμμέλη – Κοντού – Λέχου – Τουμασάτου – Χρανιώτης – Κουρτίδου

«Παλέρμο, Έπεσε η Νύχτα»

Xριστούγεννα 1972. Κορυφή του Ολύμπου. Ο Ελληνοϊταλός Διόνυσος Κολλίνι καλεί τους συγγενείς του για την αναβίωση ενός σικελικού εθίμου. Του αστυνομικού παιχνιδιού χαρτιών «έπεσε η νύχτα στο Παλέρμο», με αφηγητή του παιχνιδιού τον μπάτλερ και πιστό του φίλο. Στο τραπέζι του σαλονιού, υπό τη μουσική του Ριγκολέττο του Βέρντι, η τράπουλα μοιράζεται. Τα απλά χαρτιά είναι τα θύματα. Ο βαλές καρδιά ο δολοφόνος. Και ο άσσος μπαστούνι ο μαφιόζος, δηλαδή ο μόνος που γνωρίζει τον δολοφόνο. «Έπεσε η νύχτα στο Παλέρμο. Κλείστε τα μάτια. Ο δολοφόνος σηκώνει το χέρι. Ο μαφιόζος τα ανοίγει και βλέπει ποιος είναι ο δολοφόνος. Τα κλείνει. Μόλις χτυπήσω το χέρι μου, ανοίγετε όλοι τα μάτια και το παιχνίδι ξεκινά». Μπαμ! Αντί για το χέρι του αφηγητή, χτυπάει το κεφάλι ενός εκ των παιχτών στο τραπέζι… Νεκρός. Από την παλάμη του γλιστρά ο άσσος μπαστούνι. Στο όρος των θεών φτάνει η κόρη του Αλέξανδρου Ζαφείρη -διασημότερου Έλληνα ντεντέκτιβ- Άρτεμις. Αντιμέτωπη με ένα μυστήριο που συνέβη μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, μπροστά στα μάτια όλων. Στα κλειστά μάτια. Όλοι οι ύποπτοι ήταν παρόντες στον φόνο και όλοι θύματα του γεγονότος. Όχι όλοι. Κάποιος κρατούσε τον βαλέ καρδιά.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More