ΚΟΝΥ2012: Το βίντεο που κέρδισε 20 εκατομμύρια views σε δύο μόνο μέρες!

Εδώ και δύο μέρες ένα ντοκιμαντέρ κάνει το γύρο των social media κερδίζοντας ήδη 20 εκατομύρια views! Ο τίτλος του είναι ΚΟΝΥ2012 και μιλάει για έναν απαγωγέα παιδιών στην Αφρική ο οποίος τα στρατολογεί. Μάλιστα, πολλοί είναι και οι διάσημοι οι οποίοι έχουν αναπαράγει το βίντεο μέσα από το twitter τους, όπως η Rihanna ενώ πολλοί άλλοι έχουν μιλήσει για το κίνημα αυτό εναντίον του ΚΟΝΥ, όπως η Angelina Jolie.

Ποιος είναι ο Joseph Kony;

Πρόκειται για τον νούμερο 1 καταζητούμενο από το διεθνές δικαστήριο για Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας αυτή τη στιγμή. Αρχηγός της «οργάνωσης» Lord’s Rescue Army (Στρατός Σωτηρίας του Κυρίου), από το 1998 θεωρείται υπεύθυνος για περισσότερες από 30.000 απαγωγές μικρών αγοριών που στρατολογεί στο στρατό του, κοριτσιών που ο «στρατός» χρησιμοποιεί ως σεξουαλικές σκλάβες, δολοφονίες, ακρωτηριασμούς και πολλά άλλα σε μία από τις περιοχές της Αφρικανικής ηπείρου που είναι ξεχασμένες από θεό και άνθρωπο. Ουγκάντα, Σουδάν και Κογκό. Ο στρατός του κρύβεται στη ζούγκλα και εξαπολύει επιθέσεις στους οικισμούς, παίρνοντας αυτά που του χρειάζονται. Είτε είναι άνθρωποι, είτε τα ελάχιστα φαγώσιμα.

Ο Kony έχει καταδικαστεί από το διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ήδη από το 2005, αλλά παραμένει ασύλληπτος.

Όσοι διαμαρτύρονται γι αυτό στο twitter, χρησιμοποιούν το hashtag #StopKONY και εγκαλούν τις κυβερνήσεις τους και τα Ηνωμένα Έθνη να πράξουν όπως πρέπει.

Γιατί το φιλμ έχει δικάσει;
Ο Jason Russel, σκηνοθέτης και ακτιβιστής της οργάνωσης Invisible Children είναι ο αφηγητής του 30λεπτου φιλμ που έχει ξεσηκώσει τα κοινωνικά δίκτυα. Όμως, δεν είναι λίγοι οι επικριτές του. Ο λόγος; Κάποιοι πιστεύουν ότι το βίντεο αυτό είναι χορηγημένο από διάφορους ιδιώτες και ότι στόχο έχει να νομιμοποιήσει τις στρατιωτικές επεμβάσεις σε ξένες χώρες με ένα φιλανθρωπικό άλλοθι.

Όπως και να ΄χει, το φιλμ είναι συγκινητικό και αξίζει να το παρακολουθήσεις παρακάτω!

Read More

And More