Κόρα Καρβούνη: «Αρρώστησα από την πίεση και το βάρος του ρόλου»

 Στην εκπομπή “Κυψέλη” βρέθηκε σήμερα καλεσμένη η Κόρα Καρβούνη. Η ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για το πόσο δύσκολο είναι για έναν ηθοποιό να μπορεί να απεμπλακεί συναισθηματικά από τον εκάστοτε ρόλο.

«Όταν ήμουν πιο μικρή υπήρχαν ρόλοι που με απορροφούσαν ψυχικά. Έκανα ψυχοθεραπεία, προσπαθούσα να διαχωρίσω τον εαυτό μου από τον ρόλο. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ηθοποιό να το καταφέρει αυτό διότι μπορεί πραγματικά να αρρωστήσεις. Είναι σοβαρό αυτό. Και ως δασκάλα δηλαδή εγώ το απαιτώ αυτό από τα παιδιά» δήλωσε αρχικά η Κόρα Καρβούνη.

Στη συνέχεια η ηθοποιός αναφέρθηκε σε μια από τις πρώτες θεατρικές της δουλειές που μετά το τέλος της αρρώστησε από την ψυχολογική πίεση που ένιωθε λόγο του ρόλου της.

«Δε γίνεται όμως όταν είσαι μικρός να μη σου συμβεί και αυτό. Εν καιρώ και με τον χρόνο μπορείς και το διαχειρίζεσαι. Για μένα πια η υποκριτική πρέπει να είναι κάτι το ξεκούραστο, ακόμα και αν είναι ένας πολύ δύσκολος ρόλος για μένα να είναι ξεκούραστος. Αυτό προσπαθώ να κάνω αλλά αυτό θέλει χρόνο. Όταν πρωτοξεκινάς, βουτάς πολύ στα βαθιά με αποτέλεσμα να χαθείς.

Όταν ξεκίνησα και μου έδωσε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και έπαιξα ένα παιδί με νοητική υστέρηση που το βίαζαν, είχε ξύλο η παράσταση… Ήταν η παράσταση “Σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας”. Δε σας κρύβω ότι μόλις τελείωσε, μετά τα δυο χρόνια, αρρώστησα. Επί δυο εβδομάδες είχα 39 πυρετό, από την πίεση, από το βάρος της επιτυχίας της παράστασης αλλά και από το βάρος αυτού του ρόλου» εξομολογήθηκε η Κόρα Καρβούνη.

Read More

And More