Κοροναϊός: Παγκόσμιος συναγερμός! Ξεπέρασαν τους 210 οι νεκροί, πλησιάζουν τις 2.000 τα κρούσματα

Κοροναϊός: Παγκόσμιος συναγερμός! Ξεπέρασαν τους 210 οι νεκροί, πλησιάζουν τις 2.000 τα κρούσματα | tlife.gr

Ο κοροναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία και ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται μέρα με την ημέρα. Λίγες ώρες αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση παγκόσμιου συναγερμού, οι αρχές στην Κίνα ανακοίνωσαν τον νέο απολογισμό.

Μέχρι σήμερα, ο κοροναϊός, που προκαλεί επιδημία πνευμονίας, έχει κοστίσει τη ζωή σε 213 ανθρώπους, ανακοίνωσε Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας. Επιβεβαιώθηκαν 1.982 νέα κρούσματα του 2019-nCoV, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια έφθασε τα 9.692.

Μόνο στη Χουμπέι, την επαρχία όπου βρίσκεται η πόλη Γουχάν και όπου ξεκίνησε η επιδημία που προκαλεί ο κοροναϊός, πέθαναν τις τελευταίες ώρες 42 άνθρωποι. Μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, ο αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει τους 204. Οι επαρχιακές υγειονομικές αρχές έκαναν επίσης λόγο για επιπλέον 1.220 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού ως τα μεσάνυχτα της 30ής Ιανουαρίου, αυξάνοντας το σύνολό τους σε 5.806 στη Χουμπέι.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε, τελικά μετά τη νέα συνεδρίασή του την Πέμπτη, ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας.

Πηγή: Newsit

READ more