Κορονοϊός: Ποια είναι τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα στα παιδιά

Ο κορωνοϊός Covid-19 δεν εκδηλώνεται στα παιδιά με την ίδια αλληλουχία συμπτωμάτων που προκαλεί στους ενήλικες, αναφέρουν Βρετανοί επιστήμονες. Τα προκαταρκτικά ευρήματα μελέτης που άρχισε τον Μάιο, αποκαλύπτουν πως σε αυτά ο κορωνοϊός προκαλεί πρώτα διάρροια και έμετο. Ο επίμονος βήχας και οι αλλαγές στην όσφρηση και στη γεύση αναπτύσσονται αργότερα.

Τα ευρήματα αυτά διαφέρουν από εκείνα προγενέστερων μελετών σε άλλες χώρες. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την ετερογένεια που έχει ο νέος κορωνοϊός. Είναι επίσης ενδεικτικό των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η επιστημονική κοινότητα, καθώς προσπαθεί να κατανοήσει πως επηρεάζει ο κορωνοϊός τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, στη μελέτη συμμετέχουν νοσηλευτικά κέντρα απ’ όλη τη Γηραιά Αλβιόνα. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται κρατικά νοσοκομεία, όπως το Νοσοκομείο Παίδων Noah’s Ark (Κιβωτός του Νώε) της Ουαλίας.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η μελέτη πραγματοποιείται για να καθοριστεί η επίπτωση της λοίμωξης στα παιδιά και να καταγραφεί η πορεία της. Έως σήμερα, έχουν ενταχθεί σε αυτήν περισσότερα από 1.000 παιδιά απ’ όλη τη Βρετανία.

Πηγή: Iatropedia

Read More

And More