Κορονοϊός: Πορτοκαλί” συναγερμός στην κυβέρνηση για τα κρούσματα! Πιθανότητα για νέα μέτρα

Τρόπους ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού εξακολουθούν ν’ αναζητούν κυβέρνηση και επιστήμονες, με όλα τα ενδεχόμενα πλην του καθολικού lockdown να βρίσκονται πλέον στο τραπέζι.

Θετική είδηση πάντως ήταν η μείωση του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων χθες από 200 και πλέον τις προηγούμενες ημέρες σε 150, ενώ σταθερός παραμένει τα τελευταία 24ωρα ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Αρνητικά μηνύματα, ωστόσο, στέλνει ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών, καθώς πλήττονται όλο και περισσότερο νέες ηλικίες. Έτσι, στην τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή δεν αποκλείεται να ληφθούν και νέα μέτρα.

Τα μέτρα που εξετάζονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή εξετάζονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους (σ.σ.: ο πρωθυπουργός ζήτησε κωδικοποίηση των κανόνων από τους ειδικούς προκειμένου όλοι πολίτες να γνωρίζουν τι ισχύει για τη χρήση μάσκας), η εφαρμογή του «μοντέλου Πόρου» σε άλλα νησιά και αστικά κέντρα, καθώς και τα τοπικά lockdown, για τα οποία η κυβέρνηση είναι έτοιμη εάν το εισηγηθούν οι ειδικοί επί της υγείας, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από χθες, εξάλλου, τέθηκαν σε ισχύ μέτρα που αφορούν και την Αττική, όπως το κλείσιμο της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης) από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί της επόμενης μέρας.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρουσιαστεί και πρωτόκολλο επιστροφής στην εργασία για τους αδειούχους του Αυγούστου και σε κάθε περίπτωση θα απευθυνθεί σύσταση για τηλεργασία και στον ιδιωτικό τομέα επιπλέον του δημοσίου.

Read More

And More