Κορονοϊός: Όταν βραδιάζει το κέντρο της Αθήνας γίνεται έρημη πόλη! Φωτορεπορτάζ

Ο κορονοϊός πέρασε και τα δικά μας σύνορα και πλέον οι Έλληνες πολίτες ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις έχοντας έναν κοινό και μοναδικό στόχο: να προστατευτούν από τον ιό και ταυτόχρονα να προστατέψουν τις ευπαθείς ομάδες. Μέρα με τη μέρα τα κρούσματα αυξάνονται και η ανησυχία μεγαλώνει, καθώς ο ιός εξαπλώνεται ραγδαία και μέχρι στιγμής έχει αποδείξει ότι είναι “σκληρός αντίπαλος”.

Το TLIFE με τον φωτογράφο του, Πέτρο Χόντο, κάνει οδοιπορικό στην Αττική και απαθανατίζει τα άλλοτε κοσμοπολίτικα μέρη την περίοδο του κορονοϊού. Αυτή τη φορά, σειρά έχει το κέντρο της πρωτεύουσας! Μία βόλτα στην καρδιά της Αθήνας στα μέσα του Μάρτη του 2020 δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για την μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Οι πλημμυρισμένες από κόσμο πλατείες, η πολύβουη και πολυσύχναστη οδός της Ερμού, τα γεμάτα μαγαζιά, το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους κεντρικούς δρόμους αποτελούν πλέον παρελθόν.

Οι Αθηναίοι στηρίζουν την εκστρατεία του Υπουργείου Υγείας και μένουν στα σπίτια τους αποφεύγοντας τις περιττές μετακινήσεις. Η πλατεία Συντάγματος, που ακόμα και το καλοκαίρι σφύζει από κόσμο, πλέον θυμίζει έρημο τοπίο, μιας και είναι λίγοι εκείνοι που περνούν από το σημείο. Μία εικόνα, χίλιες λέξεις…

Δες φωτογραφίες:

 

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος για το TLIFE

Read More

And More