Κορονοϊός: Υπάρχει περίπτωση να έχουμε το εμβόλιο το φθινόπωρο

Ελπιδοφόρα μηνύματα από το Ινστιτούτο Παστέρ για το εμβόλιο που θα βοηθήσει να εξαφανιστεί ο κορονοϊός. 300 με 500 δείγματα ελέγχονται καθημερινά.

Ένα εμβόλιο που θα βάλει τέλος στον εφιάλτη που προκαλεί παγκοσμίως ο κορονοϊός περιμένει όλος ο κόσμος. Και σύμφωνα με τον Ανδρέα Μεντή, διευθυντή των Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας στο Ινστιτούτο Παστέρ, ίσως ένα εμβόλιο να είναι πραγματικότητα το φθινόπωρο!

Ο Ανδρέας Μεντής, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόνισε πως ο καλός καιρός και η άνοδος της θερμοκρασίας θα βοηθήσουν να «πάρουν ανάσα» οι επιστήμονες και να ψάξουν ακόμη καλύτερες θεραπείες, με την ελπίδα πως θα φθινόπωρο μπορεί να έχει βρεθεί και το εμβόλιο!

«Η χώρα μας πήρε έγκαιρα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού και θα έλεγα με μεγάλη επιτυχία, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τον αριθμό των περιστατικών που έχουν διαγνωστεί με τον κορονοϊό και από τον αριθμό των θανάτων που παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση και με άλλες χώρες που είναι ενδεχομένως και πιο προηγμένες υγειονομικά» τόνισε ο Ανδρέας Μεντής.

Εκτίμησε μάλιστα ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που πήρε τα μέτρα η χώρα μας για την καραντίνα θα σχεδιάσει «με τον ίδιο καλό τρόπο και το επόμενο βήμα», πως δηλαδή σιγά σιγά θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. «Ενδεχομένως», όπως λέει «να βοηθήσει πολύ σε αυτό και η έλευση του καλοκαιρού με την άνοδο της θερμοκρασίας, δεδομένου ότι ο ιός όπως και όλοι οι αναπνευστικοί ιοί τουλάχιστον έχουν μια ύφεση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό θα μας δώσει μια ανάσα και τον καιρό να δούμε μήπως υπάρχουν ακόμα καλύτερες θεραπείες και μήπως το φθινόπωρο έχουμε ένα εμβόλιο που θα εμποδίσει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου».

Το Ινστιτούτο Παστέρ, όπως αναφέρει ο Ανδρέας Μεντής δέχεται καθημερινά από 300 και πάνω από 500 δείγματα για έλεγχο covid 19 και τα αποτελέσματα δίνονται σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Υπάρχει πίεση αλλά μέχρι στιγμής καταφέρνουμε να εξυπηρετήσουμε όλες τις ανάγκες των δειγμάτων που έρχονται είτε από νοσοκομεία είτε από κρουαζιερόπλοια που έχουν πρόβλημα ή δομές φιλοξενίας μεταναστών», τονίζει.

Πηγή: Newsit.gr

Read More

And More