Κώστας Γεράκης: Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 40 ετών ο κιθαρίστας του Στέλιου Βαμβακάρη

Σε ηλικία 40 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Γεράκης, ο οποίος ήταν μουσικό και ένας από τους σημαντικότερους μπουζουξήδες και ερμηνευτές.

Ο ταλαντούχος μουσικός καταγωγή από την Αμοργό, «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο μουσικός Κώστας Γεράκης. Η είδηση του θανάτου έπεσε σαν κεραυνός στην Αμοργό, που γέμιζε από τους ήχους της κιθάρας του όταν το επισκεπτόταν. Ταλαντούχος, με πνεύμα ελεύθερο, αφήνει με την απώλεια του την Αμοργό φτωχότερη.

Ο Κώστας Γεράκης θα ζει μέσα στις αναμνήσεις των φίλων και στις νότες των αγαπημένων του ρεμπέτικων τραγουδιών.

Ποιος ήταν ο Κώστας Γεράκης

Ο Κώστας Γεράκης ήταν εξαιρετικός κιθαρίστας γνωστός για τον προσωπικό του μουσικό ήχο. Για πολλά χρόνια έπαιζε ρεμπέτικο (κιθάρα, μπουζούκι, κοντραμπάσο) δίπλα σε σπουδαίους βιρτουόζους του μπουζουκιού και ερμηνευτές.

Είχε σπουδαίες συνεργασίες μεταξύ άλλων, με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Λεωνίδα Μπαλάφα, τη Ματούλα Ζαμάνη, ενώ είχε επί μακρόν συνεργασία τον Στέλιο Βαμβακάρη.

Ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε για την απώλεια του μουσικού: «Η ξαφνική απώλεια του Κώστα Γεράκη, του αγαπημένου μας Κωστάκη, έχει σοκάρει το νησί μας.

Όταν ένας νέος άνθρωπος φεύγει από τη ζωή, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τη θλίψη. Η Αμοργός δε θα ξεχάσει τον Κώστα. Οι στιγμές του και οι αγαπημένοι μουσικοί του ήχοι θα συνεχίζουν να ταξιδεύουν μέσα στις στράτες μας».

Πηγή: newsit.gr

Read More

And More