Κώστας Κρομμύδας: Η ιστορία που τον συγκίνησε και το ταξίδι στη Ρόδο για καλό σκοπό!

Μια ξεχωριστή ιστορία αδελφικής αγάπης συγκλονίζει τη Ρόδο. Η Θέμις έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και το τελευταίο διάστημα έδινε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μεγάλη της αγάπη… η θάλασσα. Η κατάσταση της υγείας της όμως δεν της επέτρεπε να την πλησιάζει (αφού δεν υπήρχε ειδική μπάρα για ΑΜΕΑ). Της αρκούσε να την πηγαίνουν οι δικοί της κοντά στην παραλία και να την κοιτάζει από μακριά.
Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη για τη ζωή… Τα αγαπημένα της πρόσωπα βυθίστηκαν στο πένθος, αλλά η αδελφή της Σοφία έβαλε στόχο ζωής να δημιουργήσει μια μπάρα για ΑΜΕΑ που θα δίνει την δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να κατεβαίνουν ως την παραλία στο Φαληράκι της Ρόδου.
“Υποσχέθηκα ότι όσο περνάει από το χέρι μου, θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να γίνει αυτή η ράμπα στο Φαληράκι, να μπορούν οι άνθρωποι ΑΜΕΑ να χαίρονται την θάλασσα. Η αδελφή μου “έφυγε” πριν σαράντα μέρες, οι επιθυμίες της ήταν να δοθεί το αναπηρικό καρότσι της και τα φάρμακά της στο νοσοκομείο και το νοσοκομειακό κρεβάτι της στο ίδρυμα χρόνιων παθήσεων στα Κολύμπια. Το κάναμε. Έμεινε μόνο η τελευταία επιθυμία της, να φτιαχτεί μία ράμπα για να μπορούν και οι άνθρωποι ΑΜΕΑ να χαίρονται την θάλασσα χωρίς διακρίσεις”, είχε γράψει πριν λίγες μέρες σε επιστολή της.
Και η προσπάθειά της φαίνεται πως αποδίδει καρπούς… Συγκινημένος από αυτήν την ιστορία ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας θα βρεθεί την Πέμπτη 12 Μαρτίου στο νησί των ιπποτών και μαζί με την Αναστασία Κορινθίου θα κάνουν ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή στις 18.00 μέσα από το Mickelo Cafe η οποία θα αναμεταδοθεί από τον ΠΑΛΜΟ και θα προβληθεί από την τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ.
Μαζί τους ο πρόεδρος του συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Κώστας Θανόπουλος, όπου θα μιλήσει για τις ανάγκες του συλλόγου και θα παραλάβει τα βιβλία για την ίδρυση βιβλιοθήκης με την συμμέτοχη γνωστών συγγραφέων.
Όσοι βρεθούν εκεί θα συμμετέχουν στη φιλανθρωπική εκδήλωση στέλνοντας ένα μήνυμα ΧΩΡΙΣ χρέωση στην σελίδα του συλλόγου στο Facebook. Κάθε μήνυμα θα γίνει και ένα “βήμα” για την δημιουργία ξύλινης ράμπας στην παραλία στο Φαληράκι η οποία θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση της ειδικής ειδικής κατασκευής του μηχανισμού που θα επιτρέψει στα άτομα με ειδικές ανάγκες να απολαμβάνουν ισότιμα με όλους την θάλασσα..

Read More

And More