Κώστας Μαρτάκης: Οι πρόβες που έκανε με τον Παντελή Παντελίδη, λίγες ώρες πριν το τροχαίο!

Φαίνεται πως τα έχει όλα: ομορφιά, επιτυχίες, μεγάλο fan club, ευτυχισμένη οικογένεια και πολλά όνειρα για το μέλλον. Υπάρχει κάτι που να λείπει αυτή την περίοδο από τον Κώστα Μαρτάκη; Ο αγαπημένος τραγουδιστής, που γιόρτασε πρόσφατα τα 10 χρόνια πορείας του στη μουσική, μιλάει για όλα στο περιοδικό Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη. Ανάμεσα σε άλλα, είπε και για τις τελευταίες πρόβες που έκανε με τον Παντελή Παντελίδη λίγες ώρες πριν συμβεί το μοιραίο τροχαίο.

Δεν θέλει να μιλήσει πολύ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Mega και στην εκπομπή «Καλημερούδια» στην οποία συμμετείχε, μέχρι την απόφασή της διακοπής της από τον τηλεοπτικό σταθμό. Γιατί, όμως, είχε αποχωρήσει προηγουμένως ο ίδιος; «Είχα ενημερώσει και το Mega, ότι ένας σημαντικός λόγος ήταν οι συναυλίες με τον Αντώνη Ρέμο και πρέπει να κάνω πρόβες», λέει και συνεχίζει, χωρίς να θέλει να πει περισσότερα. «Και ο δεύτερος λόγος είναι ότι υπάρχει πάρα πολύς κόσμος εκεί, που δουλεύει χρόνια, και αισθάνθηκα ότι -επειδή δεν έχω το πρόβλημα λόγω και άλλης δουλειάς που έχω και ζω από αυτήν ουσιαστικά- θα κάνω εγώ λίγο τον Ρομπέν των δασών».

Σε δυσκόλευε το πρωινό ξύπνημα;
Όχι, καθόλου δεν με δυσκόλευε! Αφού ακόμα αναρωτιέμαι κάποιες φορές πώς κατάφερνα να ξυπνάω κάθε μέρα στις 8 το πρωί. Κι εγώ μου βγάζω το καπέλο! (γελάει). Μου ήταν πολύ δύσκολο, αλλά επειδή είχαμε ωραία παρέα και ομάδα, πήγαινα με χαρά στο πρωινό κάθε μέρα.

Μετά πώς κυλούσε η μέρα σου;
Επέστρεφα σπίτι συνήθως, έκανα μπάνιο και κοιμόμουν μέχρι το απόγευμα. Έπειτα ξεκινούσαν οι υποχρεώσεις μου, επαγγελματικά ραντεβού και ό,τι άλλο χρειαζόταν.

Γυμναστήριο;
Γυμναστήριο δεν πάω. Κάνω beach volley, ακόμα και τον χειμώνα. Όχι σε επίπεδο πρωταθλητισμού όμως. Κάνω κάτι που αγαπώ και μου αρέσει.

Ήσουν ικανοποιημένος από τα νούμερα τηλεθέασης στα «Καλημερούδια» του Mega;
Ναι. Γιατί και ο κόσμος έδειχνε ότι είχε αγαπήσει αυτή την εκπομπή. Το τελευταίο διάστημα, απ’ ό,τι μου έλεγαν, τα ποσοστά είχαν ανέβει αρκετά. Προσωπικά πάντως, από θέση και άποψη, γενικά, δεν παρακολουθώ τα νούμερα. Θα μου πεις «πώς γίνεται αυτό;». Κι όμως. Δεν τα βλέπω! Με παρεξηγούν που το λέω, αλλά δεν ξέρω καν να τα διαβάζω. Δεν θέλω να με επηρεάσουν ούτε να ελαττώσουν τον αυθορμητισμό μου. Εμένα η δουλειά μου είναι το τραγούδι. Δεν θέλω να σκέφτομαι εμπορικά, τι πουλάει στην τηλεόραση και τι όχι.

Την τηλεόραση τότε γιατί την κάνεις; Έχεις καταπιαστεί κατά καιρούς με διάφορα projects…
Μου αρέσει η τηλεόραση, είναι κάτι διαφορετικό και δεν λέω εύκολα «όχι» σε νέες προκλήσεις. Αυτός είναι ο λόγος.

Η τηλεόραση, όμως, δεν είναι κι ένα χαρτί που σου προσφέρει μία μεγαλύτερη οικονομική σταθερότητα;
Σίγουρα είναι ένα έξτρα εισόδημα. Θα σου έλεγα ψέματα, αν ανέφερα πως δεν με αφορούν τα χρήματα. Αλλά συνδυάστηκαν πολύ καλά και με το αντικείμενο.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή κατά τη διάρκεια της εκπομπής;
Ούτε να τη θυμάμαι δεν θέλω… Η είδηση του θανάτου του Παντελή. Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα προσωπικά και γι’ αυτό αποχώρησα από το πλατό. Δεν μπορούσα με τίποτα να μείνω, ούτε και να το διαχειριστώ. Όσο επαγγελματίας και να θέλω να φανώ, λυπάμαι, αλλά δεν τα κατάφερα. Κάποια πράγματα είναι πάνω από εμάς και μας ξεπερνούν…

Λίγες ώρες πριν το μοιραίο συμβάν κάνατε πρόβα στο μαγαζί. Πώς ήταν το κλίμα; Τι λέγατε μεταξύ σας με τον Παντελή Παντελίδη;
Μια χαρά ήμασταν, κάναμε πρόβες, γελούσαμε. Προσωπικά, δεν θα ήθελα να δώσω άλλη έκταση σε αυτό το γεγονός κι ούτε πρόκειται να πω άλλα, διότι νιώθω ότι τροφοδοτώ μία κατάσταση. Θα μου πεις «ποιος είσαι που το λες αυτό;». Μπορεί να μην ήταν μέλος της οικογένειάς μου, αλλά στεναχωρέθηκα πολύ. Κι όταν βλέπω ότι το θέμα αναπαράγεται καθημερινά, με την παραμικρή είδηση ή σχόλιο, σκέφτομαι αυτή τη μάνα και το πώς είναι. Θλίβομαι.

Κάθε φορά που βγάζεις ένα καινούριο κομμάτι, όπως τώρα με το «Πάντα ζεις» που συμπεριλαμβάνεται στο νέο σου cd «Σύνορα», έχεις το ίδιο άγχος όπως τότε που ξεκινούσες, για το αν θα πάει καλά και αν θα αρέσει;
Ναι, μη σου πω και πιο πολύ. Έχω ενθουσιασμό και, από την άλλη, θέλω να νιώσει και ο κόσμος όσα αισθάνομαι κι εγώ. Θέλω να πηγαίνουν καλά τα τραγούδια μου, αλλά αγχώνομαι κάπως μέχρι να συμβεί αυτό. Μπορεί ένα κομμάτι που το πιστεύεις και το έχεις αγαπήσει, να μην «πάει» τόσο πολύ. Για τον κόσμο δουλεύουμε, όχι για εμάς. Ευτυχώς είναι πάντα δίπλα μου η Panik Records, η εταιρία μου και οι άνθρωποί της -και κυρίως ο καλός μου φίλος, Γιώργος Αρσενάκος- στους οποίους πάντα στηρίζομαι.

Προσπάθησες ποτέ να αποδείξεις κάτι άλλο από αυτό που ορισμένοι πίστευαν για εσένα; Να αποτινάξεις τυχόν ταμπέλες;
Κάποτε, ναι. Ήθελα να υπερβώ την εικόνα μου. Με εγκλώβισε κάπως στην αρχή αυτό. Ήθελα να δείξω ότι δεν είμαι άλλος ένας ωραίος που ήρθε στον χώρο αυτό για να δείξει το σώμα του ή τα μάτια του. Ήθελα να καταξιωθώ και να γίνω γνωστός μέσα από τη δουλειά μου, όχι λόγω της εμφάνισής μου. Καταλαβαίνω ότι η εικόνα παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Τραγουδιστής είμαι, όχι μοντέλο. Αλλά, όχι, τελικά αυτή η «παγίδα» μου έκανε καλό γιατί με πείσμωσε και με έβαλε στη διαδικασία να ξεπεράσω την εμφάνισή μου. Δούλεψα πολύ, δεν επαναπαύτηκα ποτέ.

Τόσα χρόνια κάνεις focus στην καριέρα σου. Στην προσπάθειά σου να πετύχεις, μήπως παραμέλησες την προσωπική σου ζωή;
Δεν θα το έλεγα. Πάντα έδινα χώρο για έναν έρωτα. Δεν μπορώ να αντισταθώ στον έρωτα και στα συναισθήματα. Δεν ξέρω πώς το καταφέρνουν κάποιοι άνθρωποι και κρατιούνται μακριά. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο εμένα. Όταν αισθάνομαι, είναι σαν να ξεπηδάει κάτι από μέσα μου που δεν μπορώ να το ελέγξω. Εσείς δεν ξέρετε πολλά ή σχεδόν τίποτα για την προσωπική μου ζωή. Μόνο

Σαν να κρύβεις την προσωπική σου ζωή…
Όχι, δεν κρύβομαι, αλλά δεν πρόκειται να πάω με τη σχέση μου σε ένα κοσμικό γεγονός. Θα πάω κάπου πιο ήσυχα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τα προσωπικά μου τα κρατάω για εμένα και μόνο. Ευτυχώς, δεν με έχει παρεξηγήσει ο κόσμος.

Πρόσφατα είχες πει ότι θα ήθελες να κάνεις μεγάλη οικογένεια και πολλά παιδιά…
Ναι, το είχα πει, γιατί κι εγώ προέρχομαι από μία πολυμελή οικογένεια. Είμαστε πολύ δεμένοι και αγαπημένοι μεταξύ μας. Εύχομαι να με αξιώσει ο θεός, κάποια στιγμή, να κάνω τη δική μου οικογένεια και πολλά παιδιά. Αυτό που με αγχώνει κάπως, είναι ότι θα ήθελα να τους τα προσφέρω όλα, όπως αυτά που πρόσφεραν σε μένα και οι δικοί μου. Να μπορώ να τα μεγαλώσω και να έχω την οικονομική άνεση. Ακόμα, όμως, είμαι μικρός για οικογένεια, άσε που δεν έχω πατήσει γερά στα πόδια μου μέχρι στιγμής.

Σκέφτηκες, όμως, ότι κάτι τέτοιο ίσως έπληττε την εικόνα σου και θα έχανες θαυμάστριες;
Θα σου απαντήσω με ένα απλό παράδειγμα. Ο Σάκης Ρουβάς έχασε πολλές θαυμάστριες που έχει τέσσερα παιδιά; Όχι, δεν νομίζω ότι η οικογένεια «κόβει πόντους» από έναν καλλιτέχνη. Αν σε αγαπούν οι θαυμαστές σου, θέλουν να σε βλέπουν ευτυχισμένο.

Η 5χρονη ανιψιά σου, η Σήλια, σε άλλαξε;
Πολύ! Μαζί της γίνομαι παιδί. Έχω μεγάλη τρέλα μαζί της. Και τώρα είμαι ακόμα πιο χαρούμενος, γιατί η αδερφή μου περιμένει κι άλλο παιδάκι. Αγοράκι αυτή τη φορά. Κάθε φορά που συναναστρέφομαι τη Σήλια, μου βγαίνει το πατρικό ένστικτο. Νιώθω ευθύνη απέναντί της, την προσέχω, τη φροντίζω και, κακά τα ψέματα, με κάνει ό,τι θέλει! Μαζί της γίνομαι βούτυρο. Καταλαβαίνεις τι μπαμπάς θα γίνω…

Read More

And More