Κώστας Σπυρόπουλος – Χριστίνα Πολίτη: Θεατρική βραδιά για το ερωτευμένο ζευγάρι! [pics]

Η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα παρουσιάζει το έργο «Δράκουλας» του Μπραμ Στόουκερ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, με πρωταγωνιστές την Λίνα Σακκά και τον Δημήτρη Γεωργαλά. Το βράδυ της Τρίτης έγινε η επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης, στην οποία έδωσαν το παρών αρκετοί εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz. Ανάμεσά σε αυτούς που παρακολούθησαν το θεατρικό έργο ήταν και ο Κώστας Σπυρόπουλος με την Χριστίνα Πολίτη.

Το αγαπημένο ζευγάρι τρέφει ιδιαίτερη αγάπη στο θέατρο και δεν είναι λίγες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός έχει απαθανατίσει την γνωστή κοσμικογράφο και τον ταλαντούχο καλλιτέχνη σε κάποια θεατρική παράσταση. Μάλιστα, να θυμίσουμε πως ο Κώστας Σπυρόπουλος βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την έναρξη της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης “Μαντάμ Σουσού”, στην οποία πρωταγωνιστεί στο πλευρό της Δήμητρας Παπαδοπούλου και του Τάσου Χαλκιά.

Μέχρι τότε, όμως, προσπαθεί να απολαμβάνει όσο περισσότερο μπορεί όμορφες στιγμές με την αγαπημένη του, λίγο πριν “οργώσει” με τον υπόλοιπο θίασο όλη την Ελλάδα. Έτσι, ο Κώστας Σπυρόπουλος και η Χριστίνα Πολίτη συνεχίζουν τις βραδινές εξόδους τους και τις θεατρικές βραδιές που τόσο αγαπούν!

Δες φωτογραφίες:

Με τον Χρήστο Φερεντίνο

Χρήστος Φερεντίνος – Κώστας Σπυρόπουλος – Πέτρος Λαγούτης – Σπύρος Παπαδόπουλος

Λίγα λόγια για το έργο:

Η θεατρική ομάδα “naan” και η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα παρουσιάζουν το έργο «Δράκουλας» του Μπραμ Στόουκερ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Πρόκειται για ένα από τα αριστουργήματα της φανταστικής λογοτεχνίας, για ένα αριστοτεχνικά δομημένο μυθιστόρημα, καθώς η δράση εκτυλίσσεται μέσα από τα ημερολόγια-μαρτυρίες των ηρώων της ιστορίας, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να παραμένουν δυσανάγνωστα τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας. Το βιβλίο, εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1897 με μεγάλη επιτυχία και έκτοτε δεν έπαψε να κυκλοφορεί, ενώ στην Αμερική εξακολουθεί να είναι best-seller.

Ο Δράκουλας έγινε αφορμή για πλήθος κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών παραστάσεων σε όλο τον κόσμο, καθώς η φιλοσοφική-μεταφυσική διάσταση που διαπερνά το έργο παραμένει αμετάβλητη συνεχίζοντας να ασκεί γοητεία.

Η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα επιχειρεί μέσα από αυτό το άγριο παραμύθι να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ μεταφυσικής και τέχνης δημιουργώντας παράλληλα ένα ενδιαφέρον ψυχαγωγικό θέαμα.

Το σκηνικό διαμορφώνεται σαν σε ναυάγιο μέσα στο νερό ενώ στον προθάλαμο της παράστασης, θα εξελίσσεται ένα παράλληλο εικαστικό δρώμενο, εμπνευσμένο από τη θεματολογία του έργου που εκτός από τον έρωτα, την ποίηση και την αιώνια δίψα για ζωή είναι και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More