Κώστας Βουτσάς: Η τελευταία του συνέντευξή του στο Down Town Κύπρου με την Αλίκη Κατσαβού

Ο Κώστας Βουτσάς είχε μέσα του λαχτάρα για ζωή και λάτρευε τη ζωή! Ωστόσο σήμερα τα ξημερώματα μετά από γενναία μάχη 19 ολόκληρες μέρες, έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων. Θα είναι όμως πάντα μαζί μας μέσα από τις δεκάδες ταινίες του, τα σήριαλ και τις ιδέες του!

Μια μέρα πριν εισαχθεί στο νοκομομείο ο αγαπημένος Κώστας Βουτσάς, έδωσε συνέντευξη μαζί με την σύζυγό του Αλίκη Κατσαβού στο Down Town Κύπρου και τον Γιώργο Πράσινο.

Ο ηθοποιός με απίστευτη ενέργεια και το γνωστό χιούμορ είχε απαντήσει  σε όλες τις ερωτήσεις και δεν δίστασε για μια ακόμη φορά να πει πόσο πολύ αγαπάει την Αλίκη και φυσικά τον γιο που απέκτησαν το 3,5 ετών Φοίβο.

Διάβασε τη συνέντευξη που έμελλε να είναι και η τελευταίο του κορυφαίου ηθοποιού

Πόσες μέρες του Αγίου Βαλεντίνου έχετε περάσει μαζί;

Αλίκη: Γιορτάζουμε μαζί από το 2013.

Κώστας: Επτά χρόνια μαζί μόνο; Ούτε που το κατάλαβα!

Αλίκη: Θα γιορτάσουμε στις 27 Φεβρουαρίου και την επέτειο του γάμου μας, που σημαίνει τέσσερα χρόνια γάμου. Ο Φοίβος είναι τρεισήμισι χρόνων – ήμουν ήδη έγκυος στον γάμο. Παντρευτήκαμε γιατί είχα μείνει έγκυος.

Κώστας: Σιγά! Παντρευτήκαμε γιατί σε ήθελα πολύ εγώ!

Αλίκη: Άλλο αυτό! Εγώ, όμως, δεν παντρευόμουν άμα δεν έμενα έγκυος.

Κώστας: Α, με εκβίασες! (γελάνε).

Ποιες εκπλήξεις κάνει ο ένας στον άλλο ακόμη και χωρίς να υπάρχει αφορμή;

Κώστας: Είμαι των εκπλήξεων, μου αρέσουν.

Αλίκη: Εγώ δεν είμαι τόσο των εκπλήξεων. Ο Κωστής έχει κάνει διάφορα. Δεν περιμένει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, για να κάνει μια ωραία κίνηση. Στα γενέθλιά μου, ας πούμε, έχει στρώσει το σπίτι με λουλούδια, του αρέσει να με βγάζει σε ρομαντικά δείπνα ή σε μια βόλτα μας μαζί να με σταματάει σε βιτρίνα και να μπαίνουμε στο μαγαζί για να μου πάρει κάτι που του αρέσει. Πάμε αρκετές βόλτες, έξω για φαγητό – γενικά, η ζωή μας είναι πολύ όμορφη! Ζούμε μαζί την απόλυτη ευτυχία!

Κώστας: Εσύ κάνεις όμορφη τη ζωή μας. Γιορτάζουμε, πάντως, όλες τις επετείους μας.

Ποια είναι τα συναισθήματα που έχουν αλλάξει μετά τον γάμο;

Κώστας: Ο γάμος είναι συμπλήρωμα και το Α και το Ω της κοινής ζωής δύο ανθρώπων. Είναι μια εξέλιξη.

Υπάρχει κάτι που κάνει ο Κώστας και σε εκνευρίζει, Αλίκη: Αν κάτι ενοχλεί εμένα είναι ότι είναι ατημέλητος πολύ, αλλά μπορεί να το προκαλώ κι εγώ αυτό. Δεν μου αρέσει, ας πούμε, να είναι αχτένιστος!

Κώστας: Εμένα με εκνευρίζει αυτό, το ότι δεν της αρέσει να είμαι ατημέλητος. Να, τώρα πριν έρθεις, μου έλεγε: «Άλλαξε πουκάμισο, βάλε το άλλο, χτενίσου»!

Και ποιο είναι αυτό το εκνευριστικό που αγαπά ο ένας στον άλλον;

Αλίκη: Ο Κώστας είναι ένα πλάσμα μοναδικό, είναι γεμάτες οι μέρες μου με γέλιο, χιούμορ, είναι το πνεύμα του, η σπιρτάδα του, είναι ετοιμόλογος και, εκεί που δεν το περιμένω, στα πιο βαριεστημένα μου, στα πιο παρατημένα μου, εκείνος θα πετάξει μια ατάκα και θα μου αλλάξει όλο το κέφι.

Κώστας: Θυμώνω όταν κουράζεται πολύ, γιατί θέλω να περνάμε την ζωή μας ωραία.

Κάθε σχέση έχει και το στοιχείο της ζήλιας. Πώς εκδηλώνεται στη δική σας σχέση;

Αλίκη: Μένει μόνο στα χαριτωμένα πειράγματα, δεν κάνουμε ακρότητες.

Κώστας: Είμαι ήσυχος και ήρεμος. Με αγαπάει και την αγαπώ. Το έχει αποδείξει και το έχω αποδείξει.

Αλίκη: Όταν έχουμε αμφιβολία, τότε χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνα. Μου έχει κάνει τρία απανωτά τηλεφωνήματα για να δει πού είμαι. Το ίδιο έχω κάνει και εγώ. Να του τηλεφωνήσω και δύο και τρεις φορές, για να βεβαιωθώ ότι είναι εκεί που μου είπε. Ακόμα και στο θέατρο πάει μόνος του, εκτός ίσως από τις Κυριακές που πάμε με τον Φοίβο.

Κώστας: Μα, εννοείται. Εγώ δεν θέλω να κάνω κάτι εις βάρος της Αλίκης γιατί είναι η ωραιότερη, η καλύτερη γυναίκας της ζωής μου. Είμαι σε μια ηλικία πια, είναι και εκείνη σε αυτή την ηλικία, είναι πιο μεγάλη από μένα… (γελάνε)

Αλίκη: Ώρες-ώρες το νομίζω πραγματικά πως είμαι μεγαλύτερή του!

Τι απολαμβάνετε να κάνετε μαζί; Πώς κυλάει το 24ωρό σας;

Αλίκη: Ο Κωστής ξυπνάει νωρίς και κάνει τα διαβάσματά του, τα έργα του, τις σημειώσεις του. Και εγώ ξυπνάω και κάνω την οργάνωση του θιάσου μου.

Κώστας: Είμαστε πρωινοί τύποι. Και ο Φοίβος, με το που ξυπνήσει, έρχεται σε εμάς κατευθείαν. Με ξυπνάει με χαμόγελο.

Αφήσατε το Κολωνάκι πρόσφατα, και μετακομίσατε στον Νέο Κόσμο…

Κώστας: Ναι, γιατί στο ίδιο κτίριο έχει και η Αλίκη το γραφείο της. Είναι πολύ ωραία εδώ. Έχουμε το τραμ, τα λεωφορεία, τα πάρκα. Βλέπω και μιλάω με τον κόσμο στη βόλτα μου.

Πώς σας αντιμετωπίζει ο κόσμος;

Κώστας: Με αγαπάει πολύ ο κόσμος, γιατί του έχω δώσει χαρά. Και εγώ δεν έχω το ψώνιο της βεντέτας. Μιλάω με όλους. Είμαι άνθρωπος προσιτός, σταματάω για να μιλήσω με όποιον θέλει να μου πει κάτι, με φιλάνε οι κοπέλες, βγάζουμε φωτογραφίες. Είμαι ένα με τον καθένα.

Θυμάστε μια συγκινητική στιγμή εκδήλωσης θαυμασμού;

Αλίκη: Πάντοτε είναι συγκινητικές οι εκδηλώσεις αγάπης προς τον Κώστα. Άλλοτε είναι συγκινητικές, κι άλλοτε είναι αστείες. Πρόσφατα, ήμασταν στο αυτοκίνητο, σταματημένοι στο φανάρι και ένας πεζός που περνούσε τη διάβαση, σκόνταψε μόλις αντίκρισε μέσα στο αυτοκίνητο τον Κώστα.

Κώστας: Και εγώ, όμως, ανταποκρίνομαι. Γιατί, πιστεύω πως όλοι είμαστε ίδιοι. Εγώ είμαι ίδιος με σένα, με τον διπλανό μου, με όλους. Δεν έχω το ψώνιο τού «εγώ είμαι».

Αλίκη, η παρουσία του Κώστα είναι καθηλωτική. Νιώθεις καθόλου ότι σε «καπελώνει»;

Ωραία ερώτηση. Η αλήθεια είναι ότι άφησα τον εαυτό μου λίγο στην άκρη. Δεν θα μπορούσα να ευτυχήσω στην προσπάθειά μου να συναγωνιστώ το μεγαλείο μιας καριέρας σαν του Κώστα. Δεν με νοιάζει, γιατί είχα τον δικό μου τόπο όπου ήμουν καταξιωμένη. Κάνω παιδικό θέατρο εδώ και 18 χρόνια, και έχω κάνει και θέατρο για μεγάλους. Νιώθω δημιουργικά όλη μέρα. Το αν είμαι στο φως των προβολέων για την καριέρα μου αυτό δεν έχει σημασία, εκείνος είναι ο σταρ. Είμαι καλλιτέχνης 100% και, φυσικά, θαυμάζω την καριέρα του Κώστα.

Ο έρωτας προήλθε και μέσα από τον θαυμασμό;

Ναι, αλλά ο έρωτας δεν θα μπορούσε να πατήσει πάνω στον θαυμασμό. Θαύμαζα τον Βουτσά, αλλά ο Κώστας μού αποκάλυψε τον Κώστα. Έχει στοιχεία ανθρώπινα και σημαντικά, πέρα από την καλλιτεχνική του περσόνα.

Πώς είναι η ζωή σας από τη μέρα της γέννησης του γιου σας;

Κώστας: Ευτυχία, ευτυχία. Είμαι τρισευτυχισμένος! Μας έδωσε ζωή ο Φοίβος, μας έδωσε χαρά. Και τον έχουμε μαζί μας συνέχεια – χαίρομαι που είναι και ξύπνιο παιδί. Όλα τα παιδιά είναι ξύπνια βέβαια, βλέπουν τηλεόραση, έχουν τα tablets και την πληροφόρηση συνεχώς. Εμείς ήμασταν μπουμπούνες μπροστά στα σημερινά παιδιά.

Αλίκη: Αυτό που διαπίστωσα, είναι ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό, και αυτό που πρέπει να κάνει ο γονιός είναι να σεβαστεί το πρόσωπο, την προσωπικότητα του παιδιού και να μην προσπαθήσει να αλλάξει κάτι στο παιδί. Ο Φοίβος μάς έχει δώσει μεγάλη χαρά, είναι χαρισματικό παιδί, αγαπάει τον κόσμο, τα ζώα, είναι κοινωνικός.

Read More

And More