Κώστας Βουτσάς: Οι απολαύσεις του, τα δύσκολα παιδικά χρόνια και τα χρήματα που έβγαλε στη ζωή του

Ο Κώστας Βουτσάς από τα ξημερώματα της Τετάρτης ταξιδεύει στην γειτονιά των αγγέλων, αφού άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών στο νοσοκομείο Αττικόν. Ο μεγάλος ηθοποιός κατέληξε ύστερα από λοίμωξη του αναπνευστικού βυθίζοντας στο πένθος το πανελλήνιο. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης μέτρησε 68 χρόνια επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας και με τις ταινίες του εξακολουθούν να μεγαλώνουν γενιές και γενιές.

Έχοντας πάντα ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη, αστείρευτη όρεξη για δουλειά και κέφι ο Κώστας Βουτσάς πορευόταν ευτυχισμένος στη ζωή έχοντας στο πλευρό του ξεχωριστές γυναίκες. Τα τελευταία επτά χρόνια ο ίδιος ήταν ζευγάρι με την Αλίκη Κατσαβού και μαζί είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον 3,5 ετών Φοίβο. Μπορεί σήμερα όλη η Ελλάδα να μιλά για μια μεγάλη απώλεια και ένα κενό, όμως ο Κώστας Βουτσάς θα βρίσκεται για πάντα κοντά μας μέσα από το έργο του.

Όλα αυτά τα χρόνια ο “αιώνιος έφηβος” του ελληνικού κινηματογράφου είχε δώσει πολλές συνεντεύξεις και έχει μιλήσει για διάφορες πτυχές της ζωής του. Σε μία από αυτές ο Κώστας Βουτσάς είχε μιλήσει για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, τις απολαύσεις του στη ζωή ενώ είχε κάνει αποκαλύψεις για τα χρήματα που έβγαλε στη ζωή του.

Όσον αφορά τα πράγματα που απολάμβανε ο ηθοποιός είχε δηλώσει: “Την ηλικία μου, τη ζωή μου, τα παιδιά μου, τη δουλειά μου, ό,τι έχω πετύχει, τις επιτυχίες, τις αποτυχίες– γιατί από τις αποτυχίες σου πάντα μαθαίνεις κάτι. Απολαμβάνω επίσης, τους φίλους μου, τον έρωτα, τις γυναίκες, κυρίως”.

“Γεννήθηκα το ’31 κι έχω ζήσει και την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Ο πατέρας μου ήταν κομμουνιστής και είχε φάει πολύ ξύλο, γιατί δεν υπέγραφε τη δήλωση μετανοίας ότι απαρνείται τον κομμουνισμό. Κι επειδή ο πατέρας και ο άλλος μου αδερφός έλειπαν από το σπίτι, γιατί ήταν αγωνιστές, έπρεπε εγώ να στηρίξω την οικογένεια. Και από μικρός, 10 ετών ήμουνα, πούλαγα τσιγάρα με το κασελάκι στο χρηματιστήριο, αλλά και σε μπουρδέλα στον Βαρδάρη, έκανα τον αβανταδόρο σε παπατζήδες, το λαμόγιο σε ρουλέτες. Αγωνίστηκα πολύ στη ζωή μου. Και έμαθα πολλά πράγματα”, είχε δηλώσει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

“Έχω βγάλει πολλά χρήματα στη ζωή μου. Τα ποσά που παίρναμε τότε στις ταινίες ήταν δυσθεώρητα. Κι αυτό το οφείλουμε στη Βουγιουκλάκη. Αυτή μας ανέβασε τα μεροκάματα και ταυτόχρονα την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Τότε, ο βασικός μηνιαίος μισθός του ηθοποιού ήταν 1.400 δραχμές κι εγώ έπαιρνα μεροκάματο στο θέατρο 6.000, γιατί είχαν προηγηθεί οι κινηματογραφικές επιτυχίες. Και τα κράτησα τα χρήματά μου. Είχα την τύχη να παντρευτώ μια σπουδαία γυναίκα, τη Θεανώ, τη δεύτερη σύζυγό μου.

Αυτή διαχειρίστηκε όλη την περιουσία μου. Ακόμα κι όταν έφυγα με μια άλλη γυναίκα, της άφησα τα πάντα κι αυτή φρόντισε να αβγατίσει τα χρήματά μου. Εγώ δεν είχα μυαλό τότε. Ήμουν ψωνάρα, βεντέτα, κι όλο ξόδευα. Δεν ξέρω να κρατήσω λεφτά. Επίσης, δυο άλλες γυναίκες, η Αλίκη και η Τζένη, με ώθησαν να κάνω δικό μου θίασο. Μου είπαν: «Βρε συ, να κάνεις θίασο. Θα έχεις τον Βουτσά τζάμπα!». Η Βουγιουκλάκη ήταν πανέξυπνη, φοβερή επιχειρηματίας. Το ΣΕΗ πρέπει να της κάνει άγαλμα”, είχε δηλώσει ο Κώστας Βουτσάς για τα χρήματα που έβγαλε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Read More

And More