Κώστας Χαρδαβέλλας: «Είδα πολλούς συναδέλφους να σκοτώνονται, και εγώ από τύχη ζω»

Για την πορεία του στον χώρο της δημοσιογραφίας, αλλά και όσα έχει ζήσει στο παρελθόν ως πολεμικός ανταποκριτής μίλησε ο Κώστας Χαρδαβέλλας στην εκπομπή “Μega Καλημέρα” και τον Κώστα Τσουρό.

Μέσα σε όλα, ο Κώστας Χαρδαβέλλας αποκάλυψε ότι πολλές φορές είχε δει συναδέλφους του να πέφτουν δίπλα του νεκροί από σφαίρες πολέμου και πως πήρε την απόφαση να μην ξαναπάει σε πόλεμο όταν γεννήθηκε ο γιος του.

«Ως πολεμικός ανταποκριτής είχα καλύψει 30 πολέμους. Η στιγμή που σταμάτησα ήταν όταν γεννήθηκε ο γιος μου. Είχα δει πολλούς συναδέλφους μου να σκοτώνονται δίπλα μου στον Λίβανο, το Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία. Είχα κινδυνέψει κι εγώ πολλές φορές. Από τύχη ζω. Είναι πολύ εύκολο να σε βρει μια σφαίρα. Είχαν σκοτωθεί αρκετοί δίπλα μου, συνάδελφοι.

Όταν λοιπόν γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος, του υποσχέθηκα πάνω από την κούνια του, δεν καταλάβαινε ήταν μωρό, να μην ξαναπάω σε πόλεμο για να έχει τον πατέρα μου. Γιατί εγώ, είχα το τραύμα της έλλειψης του πατέρα από βρέφος και δεν ήθελα ο Κωνσταντίνος να ξαναζήσει το δράμα που έζησα εγώ» εξομολογήθηκε ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Read More

And More