Κούλουμα με χιόνια, κρύο και βροχές – Νέο κύμα ψύχους σαρώνει τη χώρα

Με κρύο, βροχές και χιόνια ξεκινάει η Σαρακοστή! Ο καιρός για σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, δεν είναι και ο καλύτερος για το πέταγμα του χαρταετού. Όσοι θαρραλέοι το αποφασίσετε, φροντίστε να φορέσετε μπουφάν και να έχετε μαζί σας ομπρέλα!

Σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται στα δυτικά και βόρεια από το βράδυ. Τοπικά πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. βελτίωση από το βράδυ και από τα βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές αρχικά της Θεσσαλίας και από το βράδυ πιθανώς και των υπόλοιπων περιοχών. Τα φαινόμενα που πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα, από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανώς 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις Κυκλάδες και βαθμιαία και στην Κρήτη. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι: αρχικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και τη νύχτα πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι. Χιόνια από το απόγευμα στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανώς 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 (το πρωί) και βαθμιαία έως 05 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164