Κουρασμένος Τραμπ στο διάγγελμα από το νοσοκομείο – Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

Ο Ντόναλντ Τραμπ με ένα 4λεπτο βίντεο διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό έκανε άλλη μια εμφάνιση από το στρατιωτικό νοσοκομείο που νοσηλεύεται. Με την αναπνοή του να κόβεται αρκετές φορές ο Τραμπ προσπάθησε να εμφανιστεί εντελώς καθησυχαστικός.

Τέσσερα λεπτά ήταν το νέο διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το στρατιωτικό νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ όπου νοσηλεύεται. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φορώντας ένα σακάκι αλλά όχι γραβάτα είπε ότι αισθάνεται πολύ καλύτερα από τον κορονοϊό και δεσμεύθηκε ότι θα επιστρέψει.

Ο Τραμπ, που έμοιαζε κουρασμένος, φόραγε σακάκι αλλά όχι γραβάτα, αναγνώρισε πως «η επόμενη περίοδος, οι επόμενες λίγες ημέρες, θα είναι η αληθινή δοκιμασία» ως προς την πορεία της ανάρρωσής του. «Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες μια-δυο μέρες», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ ευχαρίστησε τους γιατρούς και όσους όσοι του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στις ΗΠΑ και διεθνώς. «Οι εκδηλώσεις αγάπης ήταν κάτι απίστευτο, δεν θα το ξεχάσω ποτέ», διαβεβαίωσε.

Ο 74χρονος πρόεδρος ανέφερε ακόμη πως δεν «είχε άλλη επιλογή» παρά να ρισκάρει να εκτεθεί στον SARS-CoV-2, καθώς δεν θα μπορούσε να «κλειδωθεί» στον Λευκό Οίκο για την προστασία του, έπρεπε να είναι «μπροστάρης».

«Όταν είσαι ηγέτης, είσαι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα», ανέφερε, προσθέτοντας πως «κανένας μεγάλος ηγέτης δεν το έκανε ποτέ αυτό» — να κλειστεί μέσα — μοιάζοντας να προσπαθεί να αντικρούσει τις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού.

Είπε ωστόσο ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι «η πραγματική δοκιμασία». Ο Λευκός Οίκος έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες του Τραμπ από το νοσοκομείο που τον έδειχναν να δουλεύει.

 

Πηγή Newsit.gr

Read More

And More