Κρήτη: Μητέρα μέσα από την φυλακή κάνει έκκληση να μην της πάρουν το παιδί της!

Κραυγή αγωνίας εκπέμπει μέσα από τις φυλακές Νεαπόλεως 25χρονη Κρητικιά και απευθύνει έκκληση, προκειμένου να σταματήσουν οι διαδικασίες υιοθεσίας νεογέννητου παιδιού της.

Σύμφωνα με το “ΕΘΝΟΣ”, η κοπέλα είναι εξαρτημένη από τα ναρκωτικά και γέννησε το μωρό της κατά την παραμονή της στα κρατητήρια, πριν από 2,5 περίπου μήνες.

Αυτό που ζητάει έιναι να μπορέσει να αποτοξινωθεί ώστε να μπορέσέι να μεγαλώσει η ίδια το παιδί της. Συνελήφθη το Σεπτέμβριο, για κατοχή 40 γραμμαρίων ηρωίνης μαζί με ένα ζευγάρι. Εκείνο αφέθηκε ελεύθερο αλλά αν και η ίδια βρισκόταν στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της, θα προφυλακίστηκε επειδή είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά δεν είχαν βρεθεί στην κατοχή της τότε.

Η ίδια δεν απέκρυψε ότι είναι τοξικομανής αλλά αρνήθηκε το θέμα εμπορίας. Την ημέρα της σύλληψής της γέννησε και μετα από τρεις μέρες προφυλακίστηκε. Γεγονός που προκάλεσε έντονες συζητήσεις στους νομικούς κύκλους. Από τότε έχει δει το παιδι της μόνο μία φορά με ολιγόλεπτη άδεια και από τότε όλες οι υπόλοιπες αιτήσεις έχουν απορριφθεί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Αντώνη Δαμανάκη, η μητέρα βρίσκεται ύπο καθεστώς κατάρρευσης. Ζητάει να δει επίμονα το παιδί της, κλαίει ασταμάτητα και της λείπει. Πρόσφατα ενημερώθηκαν ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες προκειμένου το αγοράκι να μεταφερθεί στο “Μητέρα” της Αθήνας και να δοθεί προς υιοθεσία.

Read More

And More